torstai, 10 tammikuu 2019 08:15

HIFK:n Etelätalon kaksi maalia eivät riittäneet sarjakärjen kaatoon - ”Mielestäni olimme parempi joukkue”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Otto Etelätalo. Otto Etelätalo. Mika Kylmäniemi

HIFK haastoi sarjakärki Pelicansin Nuorten SM-liigan ottelussa Helsingissä. Tiukasta väännöstä huolimatta Pelicans vei pisteet 4-2-voitollaan. Lahtelaisten parempi viimeistelytaito nousi pisteiden arvoiseksi.

– Mielestäni olimme parempi joukkue, mutta he saivat paikoistaan laitettua sisään. Välillä tämä lätkä on tällaista, HIFK:n 18-vuotias hyökkääjä Otto Etelätalo harmitteli.

Ensimmäistä täyttä kauttaan A-junioreissa pelaava Etelätalo olisi toivonut omalta joukkueeltaan enemmän terävyyttä maalipaikoissa.

– Olimme vähän lepsuja maalipaikoissa. Olisi pitänyt kovempaa mennä maalille ja pistää ne irtokiekot sisään, Etelätalo mietti.

Etelätalo oli keskiviikkoiltana ainoa HIFK-pelaaja, joka onnistui tyrkkäämään kiekon Pelicansin maaliin. Siinä hän onnistui jopa kahdesti, sillä molemmat helsinkiläisten maalit merkittiin hänen nimiinsä.

– Tämä oli hyvä comeback, kun olen ollut loukkaantuneena. Kiva oli päästä pelaamaan ja kun sai vielä onnistumisiakin, Etelätalo iloitsi.

 

Otto Etelätalo keskiviikon Pelicans-ottelun jälkeen.

 

Vielä viime kaudella Etelätalo nähtiin pääosin pelaamassa B-junioreiden joukossa. Ainoastaan viidessä ottelussa hän oli A-nuorten mukana. Tällä kaudella 18-vuotias Etelätalo on pelannut ainoastaan A-nuorien mukana, vaikka ikänsä puolesta saisi edustaa myös B-junioreitakin.

– Täällä se pelaaminen on fiksumpaa, kun B-junioreissa se on enemmän sellaista päästä päähän -kiekkoa. Ei ole niin järkeä siinä pelissä, Etelätalo vertaili sarjoja.

Etelätalo ainakin viihtyy A-nuorien mukana, sillä joukkue on nuoren miehen sanojen mukaan täynnä hyviä jätkiä, joiden kanssa on hauskaa olla. Seuraavan kerran hän pääsee pitämään hauskaa hyvien jätkien kanssa lauantaina Oulussa, kun HIFK kohtaa Kärpät.

Pelicansin ohjelma jatkuu jo perjantaina, kun sarjakärjen vieraskiertue jatkuu Mikkeliin Jukureiden vieraaksi.

Otto Etelätalon pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun HIFK–Pelicans tilastotapahtumat tulospalvelussa
Nuorten SM-liigan sarjataulukko

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta