maanantai, 17 joulukuu 2018 23:33

Nuorten SM-liigan marraskuun pelaajaksi valittu Pelicans-sentteri Sakke Hämäläinen: ”Kyllä ketjukavereille pitää antaa iso käsi”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Sakke Hämäläinen. Sakke Hämäläinen. Leeni Pellinen

Nuorten SM-liigan alkusarja pelattiin päätökseen viikonloppuna. Koko syksyn ajan vakuuttavasti pelannut Pelicans nappasi alkusarjan piikkipaikan keräten 34 ottelusta 72 pistettä. Omaa kieltänsä lahtelaisten vahvasta alkukaudesta kertoo sekin, että syksyn aikana valitut kolme kuukauden pelaajaa ovat kaikki tulleet Pelicansin riveistä.

Syyskuussa paras pelaaja oli maalivahti Jasper Patrikainen ja lokakuussa hyökkääjä Waltteri Merelä. Eikä kahta ilman kolmatta, sillä marraskuussa parhaan pelaajan valinta kohdistui jälleen Pelicans-nuorukaiseen, tällä kertaa ykkösketjun sentteri Sakke Hämäläiseen.

- Kyllä se kertoo siitä, että on tehnyt jotain oikein. Tuntuuhan se hyvälle, mutta ei voi siihen jäädä leijumaan, pitää jatkaa hommia, mietti Hämäläinen valintaansa.

Joulukuun alussa 20 vuotta täyttänyt lahtelainen myönsi, että tunnistaa itsensä valitsijoiden kuvailemista vahvuuksista omassa pelissään. Valitsijat kuvailevat Hämäläistä vahvana kahden suunnan pelaajana, jolla hyvät kiekonkäsittelytaidot sekä hyvä pelikäsitys. Nuorukainen tietää myös ne osa-alueet, joilla hän haluaa vielä kehittyä.

- Kamppailupelaamiseen vähän fyysisyyttä lisää ja fysiikkaa pitäisi saada aika lailla lisää sekä luistelunopeutta parantaa, Pelicansin pistehirmu tuumasi.

Nuorten SM-liigan alkusarjassa Hämäläinen pelasi 29 ottelussa ja nakutteli niissä 45 pistettä. Vahvasti pelannut nuori sentteri pääsi marraskuussa haistelemaan sekä Liiga- että Mestis-vauhtia.

- Kyllähän ne pelit näytti sen, mitä pitää tehdä, että siellä pärjää. Vielä pitää tehdä hommia, ammattilaispelaajan uraan tähtäävä Hämäläinen kuvaili.

Oma pistesaldo on parantunut jo alkukauden aikana huimasti viime kaudesta, jolloin tehopisteitä kertyi 60 ottelussa 31. Hämäläinen ei omien sanojensa mukaan ole muuttanut omassa pelaamisessa mitään tai tehnyt mielestään mitään erityistä.

- En mä mitään ole oikeastaan muuttanut. Hyvät ketjukaverit ollut ja löydetty hyvä kemia siinä. Olen vuoden vanhempi ja kokeneempi ja kehittynyt joka osa-alueella. Mutta kyllä ketjukavereille pitää antaa iso käsi, jakoi Hämäläinen kiitosta omasta vahvasta alkukaudesta.

Koko syksyn Nuorten SM-liigaa hallinnut Pelicans oli alkusarjan ykkönen ja lähtee yhtenä suosikkina ylempään jatkosarjaan. Vahvaan syksyyn Hämäläisen mukaan on vaikuttanut joukkueen sitoutuminen sekä kokemus.

- Meillä on kokeneita äijiä tähän sarjaan ja löydetty hyvä pelitapa ja kaikki toteuttaa sitä. Siitä se johtuu.

Hämäläinen luottaa siihen, että sama meno jatkuu myös loppukaudesta. Joukkueen ainoa tavoite on voittaa mestaruus.

- Meillä on neljä hyvää kenttää ja tehdään sitä omaa juttua, niin sillä se (mestaruus) tulee, luottavainen lahtelaisnuorukainen päätti.

Sakke Hämäläisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta