sunnuntai, 23 syyskuu 2018 22:03

TUTO Hockey pesi vakuuttavasti kasvonsa Nuorten SM-liigan sunnuntaikierroksella – Teemu Määttä viimeisenä lukkona maalilla

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Teemu Määttä. Teemu Määttä. Leeni Pellinen

Nuorten SM-liigan TUTO Hockey kärsi lauantaina ruman 0-6-tappion Helsingin IFK:lle, mutta sunnuntaina joukkue nappasi tärkeän voiton maalein 7-2 KalPaa vastaan. Yksi illan hahmoja oli 34 torjuntaa merkkauttanut maalivahti Teemu Määttä, jonka mukaan eilinen tappio ruodittiin yhdessä joukkueen kanssa.

- Eilen oli aika heikko esitys, 6-0 IFK:lta takkiin, mutta tänään aika hyvä parannus. Käytiin vähän yhdessä läpi, että mitä tehtiin eilen väärin ja sovittiin, että tänään mennään yhdessä ja kaikki lyö kroppaa likoon. Eilen se jäi vähän pois, ja tänään sitä taas lyötiin, niin tulos oli tuollainen. Näin jatketaan, Määttä tuumasi heti ottelun jälkeen.

Nuori veskari antoi kiitosta joukkueelle myös tiiviistä puolustuspelaamisesta ja siitä, että vastustaja ei päässyt pahoille maalintekopaikoille.

- Puolustettiin tiiviisti ja eikä tullut oikein pahoja tilanteita. Ne mitä ne pääsi ampumaan, niin ei ollut vaikeuksia. Helposti siinä pystyin kiekot poimimaan. Kun joukkue puolustaa hyvin, niin siellä on helppo pelata maalissa. Itsellekin toiminta helpottuu. Tällä tavalla kun jatketaan, niin hyvä tulee, Määttä jakoi kiitosta joukkuekavereille.

17-vuotias Määttä on pelannut nyt tällä kaudella neljä ottelua ja torjunut niissä kaksi voittoa joukkueelleen.

- Aika paljon oon päästänyt maaleja, sitä pitää vielä parantaa ja sellaista kokonaisvaltaista peliä, Määttä arvioi omaa kauttaan tähän asti.

Määttä on omasta mielestään nopea reagoimaan ja näkee hyvin kiekon. Sitä kautta on helpompi torjua ja poimia kiekkoja hanskaan.

- Vaikka oon iso äijä, niin en tuudittaudu siihen kokoon. Oon kuitenkin suht' nopeakin. Mun mentaaliteetti on se, että torjun kaikki kiekot, 193-senttinen Oulun Kärppien kasvatti mietti. 

Pekka Rinteen ja Marc-André Fleuryn esikuvikseen kertova nuorukainen on asettanut selkeät tavoitteet tälle kaudelle. Määttä on valmis tekemään töitä napatakseen joukkueensa ykkösveskarin paikan.

- Fysiikkaa pitää kehittää. Oon vielä vähän rimpula, mutta meillä on hyvät fysiikkakoutsit, joiden kanssa treenaan. Peliin pitää saada varmuutta ja rauhallisuutta. Haluan antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka pelissä, Määttä linjasi.

TUTO Hockeyn voitto tiivisti entisestään Nuorten SM-liigan keskikastia, ja tiukka kilpailu paikasta ylempään jatkosarjaan jatkuu. Voiton myötä turkulaiset nousivat sijalle 12 vain kahden pisteen päähän nyt kymmenentenä olevaan KalPaan.

- Kyllä se ylempi jatkosarja on ehdottomasti meillä asetettu joukkueen tavoitteeksi. Jokainen peli yritetään voittaa. Mennään ottelu ja treeni kerrallaan, Määttä päätti.

Teemu Määtän pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
TUTO Hockey - KalPa -ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Nuorten SM-liigan sarjataulukko

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia