lauantai, 22 syyskuu 2018 23:50

HIFK:n Anton Lundell seuraa tarkoin Granlundia, Barkovia, McDavidia ja Datsjukia - "Heiltä yritän ottaa oppia koko ajan"

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Anton Lundell. Anton Lundell. Joni Hildén

Helsingin Jäähallin uumenista vastaan kävelee reippaan oloinen nuorukainen. Vasta 16- vuotias Anton Lundell on murtautunut niin HIFK:n B-junioreiden kuin A-junioreidenkin kokoonpanoon sekä pelejä on tullut myös liigajoukkueen mukana. Nuorukaisen yksi unelma tuli saavutettua keväällä, kun hän allekirjoitti kolmen vuoden sopimuksen HIFK:n edustusjoukkueen kanssa.

- IFK merkitsee todella paljon. Se on aina ollut sydämessäni. Ei ne muut jengit oikein sillä tavalla ole olleet samalla tavalla. Onhan se myös iso kunnia päästä pelaamaan täällä. Jokainen päivä puen ylpeänä IFK:n paidan päälle, Lundell fiilisteli.

Jääkiekko oli Lundellille itsestään selvä valinta, kun lajia ruvettiin valitsemaan. Onhan hän ollut tuttu näky jäähallilla jo hyvin pienestä pitäen, sillä Antonin isä Jan Lundell on pitkänlinjan jääkiekkomaalivahti ja edustanut urallansa eniten juuri punaista joukkuetta.

- Kyllä siihen varmaan, kun vauvasta asti hallilla on pyörinyt, niin jotenkin siihen on rakastunut silleen. Alkanut tykkäämään vaan enemmän ja enemmän, Lundell myönsi.

HIFK:n merkitys on nuorelle pelaajalle ollut suuri ja helsinkiläisseurasta Lundell nimesi yhtenä esikuvanaan Mikael Granlundin. Granlundin lisäksi hänellä on esikuvinaan kovinkin suuria pelaajanimiä.

- Kyllä tuota Pavel Datsjukia on tullut seurattua paljon, sen highlighteja olen paljon katsonut ja nyt sitten Aleksander Barkov on toinen, ja Connor McDavid. Ne kolme ovat sellaisia, mistä yrittää ottaa oppia koko ajan, Lundell totesi.

- Ne tekevät hienoja asioita siellä jäällä ja joskus treeneissä yrittää samanlaisia.

Huhtikuun lopussa Lundell palasi kultamitali kaulassaan poikien MM-kisoista.
 

Lundell on päässyt harjoittelemaan jo miesten edustusjoukkueen mukana, vaikka pelit pääosin ovatkin menneet junioripuolelle. Ensimmäiset luistimen piirrot on silti jo liigajoukkueen mukana päästy piirtämään, kun hän oli CHL-ottelussa kokoonpanossa HC Bolzanoa vastaan syyskuussa. Muuten pelit ovat menneet A-junioreiden mukana ja Lundell johtaakin joukkueen sisäistä pistepörssiä.

- Mulla on tavoitteena pelata paljon pelejä ja saada paljon peliaikaa liigasta. Koitan koko ajan treenata hyvin ja pelata niin hyvin kuin voin, siellä missä pelaan. Sitten valmentajat päättävät missä pelataan, Lundell mietti.

HIFK:n kopista löytyy tällä hetkellä kaksi Lundellia, sillä Antonin isä Jan toimii edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana. Täysin ei ole Anton säästynyt joukkuetovereiden kuittailulta siitä, kun oma isä kuuluu valmennukseen.

- Kyllä jotain huumorivitsejä tulee silloin tällöin, mutta ei hirveästi, Lundell kuittasi.

Lauantaina Lundell oli taas kehissä, kun HIFK:n A-juniorit matkustivat Turkuun ja kohtasivat TUTO Hockeyn Kupittaalla pelatussa ottelussa. HIFK voitti ottelun maalein 6-0, Lundellin tehot olivat 1+1.

Anton Lundellin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Lauantain TUTO Hockey - HIFK -ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt