sunnuntai, 01 huhtikuu 2018 21:35

Nuorten SM: Koblizek iski ratkaisun rankkarista - Kärpät voiton päässä Legacy Bowl -voitosta

Kirjoittanut
Radek Koblizek ohitti rankkarillaan Elmeri Metsävainion. Radek Koblizek ohitti rankkarillaan Elmeri Metsävainion. Pasi Mennander

Oulun Kärpät on voiton päässä nuorten Suomen mestaruudesta. Kärpät kukisti sunnuntaina Kuopiossa pelatussa Nuorten SM-liigan toisessa loppuottelussa KalPan maalein 4-3 ja siirtyi finaalisarjassa 2-0-johtoon. Ottelun ratkaisu haettiin jatkoerästä.

Kärpät johti ottelua 2-0 ja 3-2, mutta KalPa nousi molemmilla kerroilla tasoihin Toivo Pennasen (2-2 ja 3-3) maaleilla. KalPan kakkospakkiparissa pelaava Pennanen vietti kauden ensimmäistä kahden maalin iltaansa, mutta kuopiolaisten ilo jäi lyhyeksi Radek Koblizekin lauottua rangaistuslaukauksesta ottelun ratkaisun ajassa 69.33.

Koblizekille maali oli jo kahdeksas tämän kevään pudotuspeleissä. Runkosarjakaudella Mestiksessä ja miesten Liigassakin maalinteossa onnistunut tshekkihyökkääjä on playoffsien maalikuningas, lisäksi hän nousi sunnuntaina pistepörssin ykköseksi. Pelaamissaan yhdeksässä ottelussa Koblizek on merkkauttanut tehot 8+4=12. Myös hänen joukkuekaverinsa Atte Karppinen on tehnyt 12 tehopistettä (4+8).

Finaalisarjan kolmas osaottelu pelataan maanantaina Oulussa. Ottelu alkaa Raksilan jäähallissa kello 17:00. Legacy Bowl -pokaalia pääsee kohottelemaan kolmella voitolla, joten mestaruus on Kärppien ulottuvilla ensimmäisen kerran huomenna. Tarvittaessa finaalisarjaa jatketaan keskiviikkona Kuopiossa ja perjantaina Raksilassa.

Sunnuntain toinen finaaliottelu tulospalvelussa
Nuorten SM-liigan pudotuspelit tulospalvelussa

 

 

Olet nyt