keskiviikko, 29 maaliskuu 2017 11:53

Ässät valmistautuu Nuorten SM-liigan finaaleihin - ”Vahvuutemme fyysisyys ja vahva puolustuspeli”

Kirjoittanut
Ässien paras pistemies pudotuspeleissä tähän mennessä on Erik Embrich kuuden ottelun tehoilla 4+8=12. Ässien paras pistemies pudotuspeleissä tähän mennessä on Erik Embrich kuuden ottelun tehoilla 4+8=12. Suomen Jääkiekkoliitto

Nuorten SM-liigan finaaleissa runkosarjan voittaja HPK saa vastaansa Ässät. Porilaisten tie loppuotteluihin oli vakuuttava. Ensin puolivälieräsarjassa hallitseva Suomen mestari Ilves meni nurin otteluvoitoin 3-0. Samoin voittolukemin kaatui välierissä Kärpät.

Viime lauantaina päättyneen välieräsarjan jälkeen Ässien keskittyminen on käännetty finaaleihin.

- Pääpaino tulee olemaan omassa pelissä, mutta toki olemme miettineet lääkkeitä myös HPK:n vahvuuksien nujertamiseen, Ässien päävalmentaja Jere Härkälä kertoo.

- HPK on taitava ja liikkuva joukkue, Härkälä arvioi finaalivastujaa.

- Oma vahvuutemme on läpi kauden ollut fyysisyys ja vahva puolustuspeli. Niiden kautta lähdemme finaaleissakin liikkeelle.

Suomen mestaruuteen vaaditaan kaksi otteluvoittoa.

- Se tarkoittaa, että joka hetkessä pitää olla huolellinen ja keskittynyt, eikä esimerkiksi hölmöilyihin jäähyjen muodossa ole varaa.

Porissa on viimeksi juhlittu Nuorten Suomen mestaruutta 1980. Tunne oli joukkueen keskuudesssa voimakas, kun finaalipaikka varmistui.

- Nämä ovat ainutkertaisia pelejä, joissa pelaajien tulisi saada itsestään paras irti. Tahdon valmistaa joukkueen tilaan, jossa se pystyy nauttimaan hetkestä.

- Keskittymisen tulee säilyä omassa pelissä ja seuraavassa vaihdossa.

Jännittääkö valmentajaa?

- Nyt ajatukseni on joukkueen valmistamisessa, mutta varmasti pelipäivänä omakin jännitys nousee. Kun ottelu alkaa, vie peli mukanaan. Siinä pitää elää hetkessä ja muu maailma sulkeutuu hetkeksi ympäriltä.

Lue lisää finaalisarjan taustoista

 


Finaalisarjan ohjelma:

Torstai  30.3. Hämeenlinna 19.00 HPK - Ässät
Lauantai 1.4. Pori    17.00 Ässät - HPK
Tarvittaessa
Sunnuntai 2.4. Hämeenlinna 16.00 HPK - Ässät

 

Olet nyt