tiistai, 02 helmikuu 2016 16:08

HIFK:n Janne Hämäläinen on Nuorten SM-liigan kuukauden tulokaspelaaja

Kirjoittanut
Janne Hämäläisen luistin kulkee hyvin, ja tulosta syntyy mukavasti. Janne Hämäläisen luistin kulkee hyvin, ja tulosta syntyy mukavasti. Pasi Mennander

Hämäläinen, 17, teki tammikuussa pelaamissaan kymmenessä ottelussa tehot 7+5=12, ja hänen plusmiinuslukema oli +11.

- Aika kivaltahan tuo kuukauden tulokaspelaajaksi valinta kuulostaa, mutta pelit ovat sujuneet hyvin viime aikoina. Joulun jälkeen sain jalat paremmin liikkeelle. Liekö sitten joulukinkun syöminen auttanut asiaa, Hämäläinen naurahtaa.

- Syksy meni vielä totutellessa Nuorten SM-liigan vauhtiin, mutta kauden aikana olen kehittynyt pelaajana, ja nyt se alkaa näkyä kaukalossa. B-nuorissa pelattiin paljon enemmän mailalla, mutta A-nuorissa fyysisyys on iso juttu. Olen tottunut A-nuorten sarjan vaatimustasoon, Hämäläinen vakavoituu.

Mäkelänrinteen urheilulukiossa toista vuotta opiskeleva HIFK-hyökkääjä on tyytyväinen menestykseensä koulussa ja jääkiekkokaukaloissa.

- Koulun ja HIFK:n yhteistyö toimii hyvin, ja opiskelu maistuu hyvälle. Meille on räätälöity opiskelusuunnitelma, jonka avulla sekä koulu että jääkiekko saadaan hoidettua hyvin.

HIFK on Nuorten SM-liigassa tällä hetkellä kuudentena, ja helsinkiläisjoukkue on menossa pudotuspeleihin. Suora puolivälieräpaikkakin on vain kahden pinnan päässä.

- Joukkueena meidän tavoitteena on kulta, mutta sen saavuttamiseksi edessä on paljon töitä. Pelaamisemme on ollut liian epätasaista. Tiedän että pystymme parempaan.

Janne Hämäläinen on Nuorten SM-liigan tulokkaiden pistepörssissä toisena 27 ottelussa syntynein pistein 14+15=29. Viime aikojen pistetahti on ollut hyvä, ja kehityksen jatkuessa suotuisana Hämäläisellä on hyvä tulevaisuus edessä.

- SM-liiga ja ammattilaisuus ovat tavoitteitani. Sinne päästäkseen täytyy tehdä paljon töitä, saada onnistumisia ja olla positiivinen myös vaikeina hetkinä. Jokaiselle pelaajalle tulee jaksoja, jolloin homma ei kulje, mutta niistä pääsee kyllä yli, Hämäläinen päättää.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia