tiistai, 03 maaliskuu 2015 09:40

Nuorten SM: Pelicansin Jaakko Lantasta helmikuun kuukauden pelaaja

Kirjoittanut

Nuorten SM-liigan helmikuun kuukauden pelaajaksi on valittu Pelicansin hyökkääjä Jaakko Lantta. 18-vuotias hyökkääjä teki helmikuussa pelaamissaan neljässä runkosarjaottelussa kovat tehot 1+10=11, ja hän oli suuressa roolissa Pelicansin noustessa mukaan pudotuspeleihin.

- Oho! Tämähän tuli yllätyksenä. En yhtään osannut odottaa tällaista valintaa, vaikka loppukausi sujuikin hyvin, yllättynyt Lantta kertoo.

- Neljä peliä voitettiin putkeen runkosarjan lopussa ja saavutettiin tavoitteena ollut pudotuspelipaikka. Ennen helmikuun otteluita tiesimme, että meidän pitää saada kolme pistettä Lukkoa enemmän. Lopulta pudotuspelipaikka irtosi maalieron turvin, ja viimeisessä runkosarjaottelussa mätettiin oikein kunnolla maaleja Jokipoikia vastaan, Lantta muisteli Pelicansin 11-2-voittoon päättynyttä runkosarjan päätösottelua.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Pelicans sai vastaansa Jokerit, joka oli ottelusarjassa vahvempi voitoin 2-0. Lantta saalisti kahdessa pudotuspeliottelussa tehot 0+2.

- ”Jaska” on työteliäs pelaaja, ja hän on taitava kiekon kanssa. Hän pystyy pelaamaan paineen alla ja ymmärtää myös puolustuspeliä. Hän on enemmän pelintekijä kuin ratkaisija ja valitsee usein syötön laukauksen sijaan, Pelicansin A-nuorten päävalmentaja Tommi Niemelä luonnehtii suojattiaan.

”Näen vapaana olevat kaverit”

Pelicansin kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien osalta, mutta joukkue kasvoi kauden aikana. Tämän suhteen kaudessa oli myös positiivisia puolia.

- Lähdettiin kauteen aika kokemattomalla joukkueella, ja monet luulivat, että osataan pelata tätä sarjaa. Sitten luulot karisivat pois, ja tajuttiin ettei osatakaan pelata tätä sarjaa. Joukkue kuitenkin kehittyi kauden aikana, ja lopulta tajuttiin, että pärjätään sarjassa. Tällainen kehityskulku oli meidän joukkueella, ja tuo runkosarjan loppurutistus oli hyvä osoitus joukkueen kasvamisesta, päävalmentaja Niemelä jatkaa.

Yksi kehittyneimmistä pelaajista oli juuri Lantta, joka pelasi nyt ensimmäisen täyden kautensa A-nuorissa.

- Nuorten SM-liigassa peli on kovempaa, ja tilanteet tulevat nopeammin. Myös pelaajat ovat isokokoisempia. Ihan hyvä kausi tämä oli, mutta välillä meni joukkueena huonosti. Itseäni kiusasi välillä myös nivusvaiva, jonka vuoksi jäi pelejä väliin. Ei se täysin kunnossa ole vieläkään, mutta ei se pelaamista enää haittaa, Lantta pohdiskelee.

Lantta aloitti jääkiekon aikanaan Valkealan Kiekossa, jonka jälkeen hän pelasi KooKoossa. Lahdessa hän pelasi nyt toisen kautensa. Jääkiekon lisäksi miehen pitää kiireisenä lukio, josta hänen on tarkoitus valmistua tämän vuoden loppupuolella.

- Laukausta pitäisi parantaa, ja minun pitäisi myös laukoa enemmän. Luistelua pitäisi kehittää räjähtävämmäksi, Lantta listaa suurimpia kehityskohteitaan.

- Vahvuus on ainakin omasta mielestä hyvä pelikäsitys. Näen vapaana olevat kaverit, Lantta päättää.

 

Olet nyt