perjantai, 04 lokakuu 2013 16:43

Nuorten SM: Syyskuun pelaajat Kärppien ykkösketjusta - "Kemiat toimivat"

Kirjoittanut
Sebastian Aho on Nuorten SM:n Kuukauden nuori pelaaja. Sebastian Aho on Nuorten SM:n Kuukauden nuori pelaaja. Marko Hannula

Nuorten SM-liigan syyskuun pelaajat on valittu. Sekä Kuukauden pelaaja, että Kuukauden nuori pelaaja (1996 syntynyt tai nuorempi) löytyivät samasta joukkueesta ja vieläpä samasta ketjusta.

Oulun Kärpät keräsi syyskuussa seitsemästä pelaamastaan ottelusta 10 pistettä. Niistä joukkue sai pitkälti kiittää ykkösketjuaan, jonka pelaajat miehittävät sarjan pistepörssin kärkipaikat.

Syyskuun pelaajaksi valittiin laitahyökkääjä Sami Anttila, joka on ketjunsa nestori. Anttila on syntynyt vuonna 1995 ja pelasi jo viime kaudella Kärppien nuorten liigajoukkueessa. Tuolloin Anttila saalisti 27 ottelussa 15 tehopistettä. Kärppäketjun keskellä pelaa Antti Kalapudas (syntynyt 1996) ja toisella laidella viilettää vuonna 1997 syntynyt Sebastian Aho.

Nyt Anttilan pistetahti on huomattavasti kovempi, sillä syyskuun lopussa hänen saldonsa oli jo 6+7=13, jolla heltiää pistepörssin ykköspaikka.

- Kauden alku on ollut henkilökohtaisesti hyvä ja kemiat ketjun sisällä toimivat. Joukkuekin on pärjännyt kohtuu hyvin, Anttila sanoo.

Ykkösketju teki syyskuussa yhteensä 16 maalia, kun Kärppien koko saldo oli 29.

- Aika iso osa Kärppien maaleista on osunut meidän ketjullemme, mutta muutkin koostumukset ovat alkaneet löytää yhteisen sävelen. Jos tehot olisivat vain yhden ketjun varassa, niin kovin pitkälle sillä ei tässä sarjassa varmasti pärjäisi.

Kärpät matkustaa viikonlopuksi Lappeenrantaan ja Joensuuhun. Pitkä bussimatka alkoi hyvissä ajoin perjantaina, ja matkalla Anttilalla oli aikaa miettiä viikonlopun koitoksia.

- SaiPa on vahva kotijoukkue ja se puolustaa erittäin tiiviisti. Meidän pitää olla kärsivällisiä niin hyvä tulee.

Anttila on paljasjalkainen oululainen, ja aloittanut kiekkouransa Kärpissä. Lisäksi hän harrasti nuorempana jalkapalloa ja yleisurheilua.

- Yleisurheilussa keihäänheitto oli vahvin lajini. 13-vuotiaana heitin 48 metriä, mutta se sai jäädä, kun jääkiekko alkoi vaatia enemmän aikaa, Anttila sanoo.

- Jääkiekko oli alusta alkaen minulle ykköslaji.

Ahosta syyskuun nuori pelaaja

Kärppien ykkösketjun toinen laitahyökkääjä Sebastian Aho valittiin syyskuun nuoreksi pelaajaksi. Vuonna 1997 syntynyt Aho oli syyskuussa nuorten SM-liigan pistepörssin kolmantena saldolla 3+8=11.

Aho kuuluu tällä kaudella vuotta nuorempana alle 18-vuotiaiden maajoukkue-ehdokkaisiin ja tavoittelee paikkaa huhtikuussa Lappeenrannassa ja Imatralla pelattaviin MM-kisoihin.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia