tiistai, 25 maaliskuu 2014 12:53

Nuorten SM: Kärppien Sebastian Aho luottaa finaalisarjan jatkuvan Oulussa

Kirjoittanut
Sebastian Aho. Sebastian Aho. Pasi Mennander

Nuorten Suomen mestaruus on tänään tiistaina katkolla Espoon Matinkylässä. Blues johtaa finaalisarjaa Kärppiä vastaan voitoin 2-0, ja nyt sillä on ensimmäinen mahdollisuus ratkaista mestaruus. Ottelu alkaa kello 18.

Kärppien leirissä uskotaan vakaasti, että finaaleja pelataan vielä torstaina Oulussa. Laitahyökkääjä Sebastian Aho laukoi toisessa finaalissa kaksi maalia ja oli omalta osaltaan pakottamassa Bluesin päävalmentajan Tero Lehterän vaihtamaan maalivahtia.

- Pelimme oli toisessa finaalissa jo parempaa. Ylivoima kulki hyvin ja hyökkäyspelimme oli parempaa. Siinä sattui pari harmittavaa nukahdusta ja Blues rokottaa sellaisista kyllä armotta. Tänään täytyy olla tarkkana, Aho näkee.

Oululaiset lensivät pääkaupunkiseudulle tänään aamupäivällä. Joukkue verrytteli aamulla Oulussa ja iltapäivän ohjelmaan kuuluu ensin lepäilyä, lounas ja sitten joukkue suuntaa kohti Matinkylän jäähallia.

Bluesin pienestä kotikaukalosta Aho ei näe espoolaisille erityistä hyötyä.

- Kaukalo kuin kaukalo, enemmän se on kiinni siitä miten oma joukkue pelaa ja minkälainen on vastustajan vire. Meillä on tietysti nyt pakkovoiton paikka, mutta edelleen Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Emme ole hävinneet vielä mitään, emmekä varmasti luovuta. Peli kerrallaan lähdemme kuromaan Bluesin johtoa kiinni.

Matinkylän jäähalliin on odotettavissa tunnelmaa ja runsaasti kiekkojännäreitä. Kärpilläkin on pääkaupunkiseudulla vankka kannattajakunta.

- Toivottavasti Kärppienkin faneja tulee paikalle tukemaan meitä. Siitä tulee varmasti hieno kamppailu.

Olet nyt