tiistai, 25 syyskuu 2012 15:18

Nuorten SM:n tähtihaastattelussa Lukon Toni Suuronen: "En ole katunut muuttoa Raumalle"

Kirjoittanut

Nuorten SM-liigaa on pelattu joukkueesta riippuen neljästä viiteen kierrosta. Sarjan kärjessä ainoana tappiottomana joukkueena on Rauman Lukko.


Rauma on suomalaisista huippukiekkopaikkakunnista pienin, eikä menestys ole ollut itsestään selvää sen paremmin edustus- kuin juniorijoukkueillekaan. Tosin viime keväänä Lukon C-nuoret saalistivat pronssia, mutta nuorten SM-liigassa raumalaiset ovat viimeksi olleet mitaleilla reilut neljä vuotta sitten. Lukon edellinen Suomen mestaruus kaikki ikäluokat huomioiden on keväältä 1989, sekin C-nuorten käsialaa.

Lukon A-nuorten kauden alku on ollut vahva. Joukkue on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla. Lukon maaliero on komea 11-2.

- Vielä harjoituspeleissä pelimme oli melkoista vuoristorataa. Välillä kulki hyvin, mutta välillä olimme todella syvällä, laitahyökkääjä Toni Suuronen kertoo.

- Sarja on kuitenkin lähtenyt hienosti liikkeelle. Meillä on ratkaisuihin pystyviä taitavia hyökkääjiä, hyvät puolustajat ja vankka maalivahtipeli. Niiden varaan on hyvä rakentaa.

Lukon maalilla Oskari Setänen on pelannut kaikki neljä ottelua, ja on pitänyt nollan jo kahdesti.

Haminasta Raumalle

Suuronen pelaa Raumalla toista kauttaan. Hän siirtyi Lukkoon Kotkan Titaaneista syksyksi 2011 kahden vuoden akatemiasopimuksella, jota on jäljellä vielä tämä vuosi.

- Olen kotoisin Haminasta, mutta pelasin jääkiekkoa naapurikaupungin Titaaneissa. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä Raumalle, otin haasteen vastaan, enkä ole joutunut siirtoani katumaan.

Suuronen pelasi viime kaudella pääosin B-nuorissa, mutta ehti kirjauttamaan itselleen 21 nuorten liigaottelussa viisi (3+2) tehopistettä.

- Tämän kauden tavoitteena on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja kehittyä jääkiekkoilijana. Keväällä tavoittelen paikkaa alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa, Suuronen listaa.

Hän on tottunut Raumalla ammattimaiseen urheilijana olemiseen. Suuronen harjoittelee aamuisin akatemian kanssa ja menee sen jälkeen opiskelemaan kauppaopistoon. Illalla on joukkueharjoitukset.

- Arki sujuu pääosin jääkiekon parissa, mutta opiskelu tuo mukavaa vaihtelua. Aluksi muuttaminen toiselle paikkakunnalle oli haasteellista, mutta aika nopeasti itsekseen eläminen alkoi sujua. Tällä kaudella kämppäkaverini on B-nuorissa pelaava Eetu Salmela.

Nuorten SM-liigassa Suuronen on pelannut alkukauden Jokereista Raumalle palanneen Eetu Kosken ja Kasperi Nuton kanssa. Suuronen on saanut neljässä ottelussa tililleen yhden syöttöpisteen.

- Olen ihan tyytyväinen peliaikaan. Olen päässyt pelaamaan normaalivaihtojen lisäksi alivoimaa.

Ensi viikonloppuna Lukko kohtaa kotonaan SaiPan ja Kärpät. Raumalaiset eivät kohdanneet tulevia vastustajiaan harjoitusotteluissa.

- Meillä on ollut oma peli hyvin hallussa, joten ei tässä hirveästi tarvitse miettiä tulevia vastustajia. Kunhan pelaamme omalla tasollamme, niin hyvä tulee.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia