maanantai, 25 lokakuu 2010 11:03

Nuorten SM-liigan viikonloppukatsaus

Kirjoittanut

Logo

Ässien Samuli Virkkunen ja Santeri Halme ja HPK:n Matias Niemeläinen olivat viikonlopun tehomiehiä. JYPin Sami Rajaniemi pelasi nollapelin kauden avausottelussaan.

Perjantai 22.10.
Ässät - KalPa 5-2

Ässät ratkaisi voiton päätöserässä, kun se onnistui erän alkupuolella kahdesti. Ottelun pääroolin vei porilaisten ykkösketju Samuli Virkkunen - Ville Ahlgren - Santeri Halme. Virkkunen keräsi pisteitä kaikista Ässien maaleista viidellä pisteellään (3+2), Halme säesti tehoilla 2+2 ja sentteri Ahlgrenille merkittiin pisteet 0+2. Ässät nousi sarjataulukossa KalPan ohi.

Jokerit - Kärpät 4-5 JA

Kärppien kapteeni Tomi Körkkö ratkaisi kamppailun jatkoajalla ajassa 63.15. Körkkö viimeisteli myös 4-4-tasoituksen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Kärpistä pistenikkarina kunnostautui lisäksi Sakari Manninen tehoilla 1+2. Jokereista Olli Suoraniemi teki kaksi maalia. Kärppien maalivahti Tuomas Saarela keräsi ottelussa 41 torjuntaa, joista peräti 21 toisessa erässä. Jokerit on hävinnyt kaikki kolme jatkoajalle mennyttä otteluaan.

Tappara- TPS 3-4

Kotijoukkue romahti päätöserässä, kun TPS nousi 1-3-tappioasemasta 4-3-voittoon. Tappara johti ottelua vielä neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. TPS:n voittomaalin ajassa 58.30 teki Joni Seinelä. Ottelun päätöshetkillä tapparalaiset keräsivät 45 jäähyminuuttia. Tappara on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain kerran varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla.

Lauantai 23.10.
JYP - Ässät 3-0

JYP-maalissa Sami Rajaniemi pelasi kauden avausottelunsa nuorten SM-liigassa ja kirjasi heti 35 torjunnallaan nollapelin. Mikko Salmiolle ja Svante Myllylahdelle merkittiin tehot 1+1. Pistepörssin kärkeä alkukaudella hallinnut Oula Palve oli mukana jyväskyläläisten kokoonpanossa, mutta jäi pisteittä ja putosi pistepörssissä kolmanneksi. JYP piti paikkansa sarjataulukon kakkosena, kaksi pistettä Bluesin takana.

Pelicans - Kärpät 6-3

Kärpät johti ottelun puolivälissä 3-2, mutta toisen puoliskon Pelicans vei puhtaasti 4-0. Ottelun toisessa erässä järjestettiin maali-iloittelu, kun kuudesta maalista neljä merkittiin Pelicansille ja kaksi Kärpille. Pelicansin Olli Rahkonen teki kaksi maalia, ja voittomaali 4-3 merkittiin Niklas Westerlundin nimiin. Kärppien Tomi Risteli keräsi maalilla 43 torjuntaa. Pelicans paranteli asemiaan playoff-viivan tuntumassa ja nousi pisteen päähän yhdeksäntenä olevasta Kärpistä.

Ilves - HIFK 4-7

HIFK näytti menevän toisessa erässä menojaan, kun se hankkiutui jo 5-2-johtoon. Ilves onnistui kolmannessa erässä tulemaan vielä maalin päähän, mutta Toni Leinosen illan toinen maali katkaisi Ilveksen nousun. HIFK:sta Leinosen lisäksi Sami Salminen viimeisteli kaksi maalia. Ilveksestä kahden maalin mies oli Eero Savilahti. Ilves on sarjan toiseksi paras kotijoukkue tappiostaan huolimatta. Kahdeksasta kotiottelustaan se on kerännyt 18 pistettä.

Sport - Jokerit 1-2

Jokerit onnistui kolmannessa erässä kääntämään ottelun itselleen. Alexander Ruutun 2-1-voittomaali syntyi kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Sport hallitsi torjuntojen valossa kahta ensimmäistä erää (torjunnat 26-15 Jokereille), mutta päätöserässä Sportin Henri Nousiainen torjui 12, kun Jokereiden Frans Tuohimaalle merkittiin vain viisi torjuntaa. Jokerit turvasi voittonsa ansiosta paikkaansa sarjataulukon kuudentena. Eroa sarjakärki Bluesiin on kahdeksan pistettä.

Blues - Lukko 3-2 JA

Bluesin ykkösketjun laituri Robert Rooba teki ottelun ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.18. Syöttöpiste kirjattiin Mika Mörskylle, joka nousi pistepörssin kärkeen tasapisteisiin HPK:n Teemu Rautiaisen kanssa. Bluesin kakkossentteri Joona Manninen teki Bluesin molemmat maalit varsinaisella peliajalla. Lukosta Antti Tenkanen (1+1) ja Risto Mattila (0+2) olivat mukana joukkueensa molemmissa maaleissa. Blues piti paikkansa sarjakärjessä ja Lukko pysyi kahdeksan playoff-joukkueen joukossa sijalla seitsemän.

TPS - KalPa 2-1

KalPa-maalivahti Petteri Similä piti joukkuettaan mukana voittokamppailussa. Similä torjui ottelussa 35 kertaa ja piti maalinsa puhtaana kahdessa ensimmäisessä erässä. TPS onnistui kääntämään ottelun päätöserän alkupuolen kahdella maalillaan. TPS:n Johannes Lehto viimeisteli ottelun voittomaalin kolmannessa erässä. TPS pelasi neljännen peräkkäisen yhden maalin erolla päättyneen ottelunsa, joista kaksi viimeisintä se onnistunut voittamaan.

HPK - SaiPa 7-2

HPK ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannessa erässä tekemällä kolme maalia. Kolmosketjun laituri Matias Niemeläinen oli mukana kaikissa päätöserän maaleissa ja keräsi ottelussa komeat tehot 0+4. Pistepörssin kärkeen noussut Teemu Rautiainen merkkautti pisteet 2+1. HPK on sarjan paras kotijoukkue. Se on hävinnyt kotikaukalossaan vain kerran (Jokerit). Sarjataulukossa HPK nousi nyt jo kolmanneksi kolmannen peräkkäisen voittonsa ansiosta.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta