torstai, 17 helmikuu 2011 14:13

Nuorten SM: Erikoishaastattelussa Ässien pisteykkönen Samuli Virkkunen

Kirjoittanut

samuli-virkkunen-k567.jpg
Porin Ässät otti keskiviikkona elintärkeän voiton Ilveksestä. Ässät nousi SM-liigassa kuudenneksi ja matkaa pudotuspeliviivan huonommalle puolelle on jo kuusi pistettä.

Ässien paras pistemies (38. 20+22=42) kertoo, että tilanne on porilaisittain hyvä, kun Ässiellä on vielä kolme ottelua pelaamatta runkosarjassa.

- Jos ei mitään ihmeitä tapahdu, niin pudotuspeleissä nähdään. Eihän tuo Ilves-peli kovin hyvätasoinen ollut, aika tavalla sähläämistä ja rymistelyä, mutta voitto oli tärkeä.

Ässät ratkaisi kamppailun edukseen päätöserässä tekemällä neljä maalia Ilveksen 2-2 –tasoituksen jälkeen. Virkkunen teki loppulukemiksi 6-2 viimeisellä minuutilla.

Vuosi sitten Ässien pääsy pudotuspeleihin oli kiven takana. Joukkue hävisi viimeisen runkosarjapelinsä Ilvekselle ja ehti haudata toiveensa kauden jatkumisesta.

- Sitten SaiPa yllättikin Bluesin omassa päätöskierroksen ottelussaan ja selvisimme kahdeksanneksi maalieron turvin, Virkkunen muistaa.

Viime kevään puolivälierissä Ässät kohtasi HIFK:n ja meni ottelusarjassa 2-0 –johtoon.

- Kolmas ja neljäs peli hävittiin jatkoajalla ja lopulta HIFK meni jatkoon. Se oli hieno sarja ja neljättä peliä oli Porissa katsomassa 1600 ihmistä. Toivottavasti yleisö syttyy tänäkin keväänä.

Virkkunen uskoo, että Ässillä on mahdollisuuksia menestyä tänä keväänä. Alkukausi oli ailahtelevaa, mutta nyt joukkue on voittanut viisi peliä putkeen.

- Vaikka meillä on hyvä runko viime kaudesta, tuli joukkueeseen nuoria, jotka ovat nyt saaneet tarpeeksi kokemusta. Meillä on potentiaalia mennä pitkällekin. Häkkipäät ovat pelanneet hyvin ja nuori maalivahtimme Niklas Kekki on ollut todella hyvä.

Virkkunen edustaa joukkueessa kokemusta. Hän harjoitteli viime kesän Ässien edustusjoukkueen kanssa ja pelasi harjoituspeleissä, mutta miesten liigadebyytti on yhä tekemättä.

- Sopimukseni loppuu tähän kauteen, mutta jos jatkoa tarjotaan, jään mielelläni. Porissa on hieno kiekkobuumi ja mielelläni pelaisin ensimmäisen liigapelini Ässien paidassa.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta