maanantai, 01 marraskuu 2010 10:03

Nuorten SM-liiga: Kärppien maalitykki Tomi Körkkö on lokakuun pelaaja

Kirjoittanut

Tomi Körkkö pelasi lokakuussa nuorten SM-liigan lisäksi Mestistä nuorten maajoukkueen riveissä.Oulun Kärppien kausi ei ole lähtenyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ainakaan kapteeni Tomi Körkön tehoista menestys ei ole ollut kiinni.


Puolustava Suomen mestari Kärpät on sarjataulukossa sijalla 13, mutta tasaisessa sarjassa parinkin voiton putki nostaa sijoitusta reilusti. Kärpät pelasi lokakuussa kymmenen ottelua, joista kuusi vieraissa. Voittoja kertyi viisi, mutta kuun lopulla se hävisi kolme kertaa peräkkäin.

Joukkueen kapteeni Tomi Körkkö teki näissä kymmenessä ottelussa 11 maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä. Nyt oululaisen koko kauden saldo näyttää lukemia 14+2, joilla irtoaa maalipörssin kärkipaikka. Voittomaaleja Körkkö on tehnyt kolme.

- Kausi on lähtenyt omalta osalta käyntiin mukavasti. Onnistumisia tuli jo harjoituspeleissä ja jotenkin tuntuu, että oma peli on mennyt viime kaudesta selvästi eteenpäin. Nyt minulla on itseluottamusta maalipaikoissa ja olen saanut paljon apua ketjukavereilta, Körkkö kertoo.

- Joukkueena alkukausi on ollut vähän vuoristorataa, mutta siihen on varmaan syynä suuri vaihtuvuus. Mestaruuskauden jälkeen moni kokenut pelaaja siirtyi eteenpäin ja tilalle tuli paljon nuoria, joilla ei vielä ole kokemusta tästä sarjasta. Heillä on kuitenkin paljon potentiaalia ja pilkahduksia paremmasta on jo näkynyt. Meillä on vahva usko, että kelkka kääntyy.

Körkkö on päässyt pelaamaan nuorten maajoukkueen mukana Mestis-pelejä, ja nuorukainen on nauttinut kokemastaan.

- Kovalla innolla olen lähtenyt peleihin, sillä edellisen kerran pelasin leijonapaidassa Pohjola-leirillä. Pelinopeus ja vauhti on aivan eri luokkaa kuin nuorten SM-liigassa, mutta ajoittain olen pärjännyt ihan hyvin. En usko, että täysipainoinen pelaaminen Mestiksessä vielä tällä kaudella olisi minun kohdallani ajankohtaista, sillä työmaata on vielä nuortenkin liigassa.

Keväällä valkolakkia tavoitteleva Körkkö tähtää jääkiekossa ammattilaiseksi. Siihen on Oulussa hyvät puitteet ja mahdollisuudet.

- Pelasin pesäpalloa Kempeleen Kirissä C-junioriksi asti, ja silloin piti tehdä lajivalinta. Jääkiekko voitti ja siirryin Laser HT:sta Kärppiin. Tavoite on pelata kiekkoa ammatikseni ja tehdä sitä hommaa, mistä eniten pidän.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta