tiistai, 29 maaliskuu 2011 22:17

Nuorten SM: JYP vei Suomen mestaruuden Bluesin kotiyleisön edessä

Kirjoittanut

asm_blues_jyp_5fin_k0156.jpg
JYP on nuorten SM-liigan paras joukkue. Se kukisti Bluesin loppuottelusarjan viidennessä koitoksessa niukasti, mutta ansaitusti 3-4.

Ottelusarja oli äärimmäisen tasainen, sillä viidestä ottelusta peräti neljä ratkesi yhden maalin erolla. Toisessa loppuottelussa Blues voitti Jyväskylässä kahdella maalilla, mutta silloin viimeinen osuma tehtiin tyhjään JYP-maaliin.

Tiistaina JYP aloitti väkevästi. Joonas Sammalmaa vei vieraat 0-1 –johtoon avauserän puolivälissä. Bluesin maalivahti Lars Volden torjui ensimmäisessä erässä vain kolme kertaa, kun Samu Perhonen JYPin maalilla puuttui peliin kymmenen kertaa useammin. Silti Bluesilla ei ollut montaa laatupaikkaa.

Toisessa erässä Janne Kumpulainen vei vieraat kahden maalin johtoon. Blues tuli mukaan peliin Petteri Halisen vanhanaikaisella, mutta vajaa neljä minuuttia myöhemmin Simon Kostner teki maalin edestä JYPin kolmannen maalin.

Bluesin Miro Aaltonen toi kotijoukkueen jälleen maalin päähän ylivoimalla, kun hän pääsi laukomaan paluukiekon puolityhjään maaliin. Espoolaisten ilo kesti vain 35 sekuntia, sillä Jasse Ikonen ohitti Voldenin jo seuraavassa vaihdossa.

Pekka Jormakalla oli mahdollisuus ratkaista peli kolmannessa erässä, mutta Volden torjui komeasti jyväskyläläisen läpiajon. Sen jälkeen Blues sai tilaisuutensa. Ensin Henri Auvinen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, ja pian sen jälkeen Blues pääsi kahden miehen ylivoimalle Mikko Salmion otettua kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä.

Lopulta Jere Sallinen onnistui nostamaan kiekon maalin edestä pudotuspelien parhaana palkitun Perhosen yli, ja reilut 2200 katsojaa kannusti hurjasti kotijoukkuetta. Blues veti Voldenin pois maalilta minuutti ennen kolmannen erän loppua, mutta kunnon tekopaikkaa espoolaiset eivät enää saaneet aikaiseksi.

Olet nyt