keskiviikko, 08 syyskuu 2021 14:29

Naisten Liigan kausi käyntiin lauantaina 11.9. – Näin kausi pelataan

Kirjoittanut Toimitus
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Jääkiekon Naisten Liigan kausi käynnistyy lauantaina 11. syyskuuta. Kaudella 2021–22 Suomen mestaruudesta taistelee kymmenen joukkuetta: HIFK, HPK, Ilves, KalPa, Kiekko-Espoo, Kärpät, RoKi, Sport, Team Kuortane ja TPS.

Naisten Liigan pelaamistapa mukailee kauden 2020–2021 mallia. Sarjassa pelataan kymmenen joukkueen kaksinkertainen alkusarja. Lisäksi pelataan ylimääräisinä avausturnaukseen pelattavaksi suunnitellut ottelut, yhteensä 20 ottelua.

Kausi oli tarkoitus startata yhteisellä avausturnauksella, mutta epävarman koronatilanteen takia kausi käynnistyy yksittäisten pelien merkeissä.

– Avausturnaus on ollut hieno, yhteinen ja yhteisöllinen tapahtuma ja se on ollut myös hyvä paikka tuoda sarjaa tunnetuksi. Nyt riski järjestämiselle on kuitenkin liian suuri. Toivotaan, että tällä päätöksellä mahdollistetaan ehjä startti ja useampi viikonloppu pelejä kaikille joukkueille, Naisten Liigan puheenjohtaja Eeva Perttula kertoo.

Alkusarjan kuusi parasta jatkaa ylempään loppusarjaan ja loput neljä alempaan jatkosarjaan. Ylempi jatkosarja pelataan kuuden joukkueen kaksinkertaisena sarjana, joukkueille jää voimaan alkusarjassa saadut pisteet.

Kaikki kuusi jatkavat pudotuspeleihin, joihin tulee mukaan alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä, pronssi ratkeaa yhdestä voitosta.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia