maanantai, 22 maaliskuu 2021 00:06

Tanja Niskanen uskoo KalPan nousevan finaalikuilun partaalta: "Maalinteon tukitoimet paremmiksi"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

KalPan hyökkääjä Tanja Niskanen myönsi sunnuntain toisen finaalipelin jälkeen, että maalihanan tukkeutuminen turhauttaa. Asiasta ei kuitenkaan pidä tehdä peikkoa, Niskanen sanoi.

– Maalinteon tukitoimet pitää saada paremmiksi. On tehtävä maskia ja pelattava ripareita kovemmin sisään. Suorat vedot hän ottaa kyllä pois, Niskanen sanoi ja viittasi Kiekko-Espoon maalivahtiin Tiia Pajariseen.

Pajarisen maali on ollut finaalisarjassa kuin noiduttu. KalPa on puskenut Kiekko-Espoon puolustusmuuria päin, mutta halkeamaakaan ei ole tullut. KalPa ei tehnyt kahdessa ensimmäisessä finaalipelissä maaliakaan.

Kolmas yritys on edessä tiistaina, ja silloin on pakko onnistua. Jos Kiekko-Espoo voittaa, finaalisarja on ohi.

– Kyllä se vähän turhauttaa, mutta asiaan ei pidä liikaa keskittyä. Ei maalinteosta voi tehdä peikkoa. Väkisin puskemalla se ei onnistu, yritetään saada siihen rentoutta eikä mietitä asiaa liikaa. Keskitytään ja tehdään hommia, sitä kautta maalit tulevat.

KalPalla on tuore kokemus kuilun partaalta nousemisesta. Välieräsarjassa HIFK johti KalPaa voitoin 2–0, mutta kuopiolaiset nousivat ottelusarjan voittoon.

– Tämä on tuttu tilanne. Mennään nyt sitten taas vaikeamman kautta. Palautellaan hyvin, huilataan ja mietitään, missä voimme olla parempia. Keskittyminen tiistain peliin ja fokus siihen, Niskanen sanoi.

- Tanja Niskasen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä


Artikkelin yläosassa on kuvia sunnuntain toisesta finaaliottelusta. Kuvat: Pasi Mennander

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia