perjantai, 19 maaliskuu 2021 10:39

Kärpistä täksi kaudeksi KalPaan siirtynyt Saila Saari metsästää jo uransa neljättä Suomen mestaruutta

Kirjoittanut Markus Viljanen

KalPa uusi viime kauden finaalipaikkansa voittamalla HIFK:n välierissä voitoin 3–2. Helpolla jatkopaikka ei irronnut, sillä HIFK voitti kaksi ensimmäistä kohtaamista ja KalPa joutui tiukkaan paikkaan.

KalPan kokenut hyökkääjä Saila Saari kertoo, että ryhtiliikkeen mahdollistamiseksi käytettiin normaalista kiekkoarjesta poikkeavia keinoja, kun joukkue suuntasi kahden tappion jälkeen toviksi kauas jäähallista.

– HIFK pelasi kahdessa ensimmäisessä ottelussa paremmin joukkueena ja oli yksinkertaisesti meitä paljon parempi. Olimme selkä seinää vasten, joten päätimme perua jäätreenit ja tehdä jotain ihan muuta. Suuntasimme nuotion ääreen paistamaan makkaraa, juomaan kaakaota ja juttelemaan. Avasimme yhdessä ajatuksia ja se oli siihen saumaan erittäin hyvä idea, Saari kertoo joukkueen kokeilusta.

– Jäällä alkoi sen jälkeen tapahtua. Voitimme paremmin kamppailuja, blokkasimme kiekkoja ja saimme kuntoon juuri niitä pieniä, mutta tärkeitä asioita, joita voittamisen kannalta tarvitaan. Lähdimme jokaiseen otteluun pakkovoitto edessämme, joten pistimme kaiken likoon. Olen ollut urallani usein välierissä ja finaaleissa, mutten ole kokenut aiemmin tällaista nousua 0–2-tappiolta 3–2-voittoon. Fiilis on loistava ja olen todella ylpeä joukkueestamme.

Neljän Kärpissä vietetyn vuoden jälkeen kohti uusia tuulia

Saari pelasi neljä edellistä kautta Kärpissä, kunnes siirtyi täksi kaudeksi KalPaan. 31-vuotias hyökkääjä kaipasi henkilökohtaisella tasolla vielä uusia tuulia uransa ehtoopuolella. KalPa tuntui luontaiselta vaihtoehdolta, sillä joukkueesta löytyi runsaasti tuttuja ihmisiä. Päätös siirrosta ei ollut helppo, mutta hän ei ole katunut hetkeäkään.

Puolivälierissä Saari sai tutun ryhmän vastaansa, kun KalPa kohtasi Kärpät. Kuopiolaisjoukkue jatkoi tuosta vaiheesta jatkoon 2–0-otteluvoitoin. Ensimmäisen ottelun KalPa voitti 3–2 ja toisen jatkoajalla lukemin 5–4. Saari oli mukana rakentamassa ottelusarjan ratkaissutta maalia.

– Kärpät on minulle edelleen tärkeä joukkue ja olen ollut sieltä tuttujen pelaajien kanssa yhteyksissä tämänkin kauden aikana. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei niihin puolivälieräpeleihin olisi sisältynyt ylimääräistä tunnelatausta.

– Olin onnellinen Mäkelän Ellin puolesta, kun hän sai viimeisteltyä jatkoajan ratkaisumaalin. Se oli varmaankin toistaiseksi tärkein maali hänen urallaan. Hyvä fiilishän siinä tuli, kun sai itsekin olla mukana ratkaisumaalissa, mutta eritoten siitä, että joukkueena voitimme, Saari sanoo.

Pettymys on siirretty sivuun ja tavoite on KalPassa yhä sama kuin viime kaudella.  Enempää tai vähempää ei voi tavoitella kuin mestaruutta, ja sen eteen teemme nyt töitä.

”Viime kevään tapahtumat on käännetty positiiviseksi energiaksi

KalPa olisi päässyt viime keväänä seurahistoriansa ensimmäiseen finaaliin, mutta vielä tuolloin uusi kokemus vietiin nenän edestä. Nyt on uuden mahdollisuuden aika Kiekko-Espoota vastaan ja se joukkueessa halutaan käyttää hyväksi parhaalla mahdollisella tavalla. Saari on voittanut urallaan jo kolme Suomen mestaruutta, mutta neljättä hän ei pistäisi pahakseen.

 

– Viime kevään tapahtumat on käännetty positiiviseksi energiaksi. Pettymys on siirretty sivuun ja tavoite on KalPassa yhä sama kuin viime kaudella. Enempää tai vähempää ei voi tavoitella kuin mestaruutta, ja sen eteen teemme nyt töitä. Jokaista ottelua lähdetään kerrallaan voittamaan, mutta olisihan mestaruus mahtava asia seuralle, joka ei ole sitä koskaan voittanut, Saari kuvailee.

– On hienoa olla osa tätä matkaa. Se [mestaruus] olisi hieno juttu myös henkilökohtaisella tasolla tässä vaiheessa uraa. Mestaruuksia ei voi koskaan olla liikaa ja jokainen on yhtä tärkeä muisto. Kiekko-Espoon joukkueessa on rutkasti kokemusta kovista peleistä. Peleistä tulee varmasti erittäin tiukkoja.


Saila Saaren pelaajakortti Leijonat.fi:ssä


Finaalisarjan  avausottelu käynnistyy Tapiola 2:ssa lauantaina kello 12.45. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä ISTV:ssä. Tallenne tulee katsottavaksi Ruutuun.

Artikkelin kuvat: Pasi Mennander ja Riku Laukkanen

 

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia