perjantai, 05 maaliskuu 2021 09:06

Lukko on valmiina tositoimiin, kun karsintasarja käynnistyy: ”Pistetään kaikki likoon, niin ei jää mitään jossiteltavaa”

Kirjoittanut Markus Viljanen
Maija Koski Maija Koski Matti Nenonen

Naisten Liigan karsintasarjassa pelataan ensimmäiset pelit tulevana viikonloppuna, kun RoKi, Lukko, Sport ja JYP mittelevät kahdesta paikasta Naisten Liigaan ensi kaudeksi.

Rauman Lukko sijoittui alkusarjassa kymmenenneksi ja myöhemmin alemmassa jatkosarjassa kuuden joukkueen joukossa neljänneksi. Lukon päävalmentaja vaihtui marraskuun lopussa, kun Sami Piilikangas otti vetovastuun. Joukkueen kapteeni Maija Koski toteaa muutosten iskostumisessa menneen tovin.

– Valmentajavaihdoksen jälkeen otti hetken aikaa, että asiat menivät uusille poluille, mutta nyt olemme olleet mielestäni menossa hyvään suuntaan, Koski toteaa.

Piilikangas näkee, että hänen tullessaan päävalmentajaksi, oli isoin työsarka joukkueen itseluottamuksen ja innostamisen rakentamisessa.

– Joukkue oli marssinut pitkään tappiosta toiseen ja usko omiin kykyihin oli todella alhaalla. Olemme saaneet pikkuhiljaa nostettua tasoa ja onnistumisia pelaaja kerrallaan. Peliesityksissä olisi ollut parantamista varsinkin alemman jatkosarjan alkupuolella, emmekä saaneet ihan sellaista lähtöä kuin itse ajattelin ja toivoin. Loppua kohden saimme luotua uskoa omaan tekemiseen, ja se alkoi näkyä myös onnistumisina ja voittoina.

– Meidän pitää saada tasaisempaa suorittamista, joka kestää kokonaiset 60 minuuttia. Taso heittelee vielä liiaksi ottelun sisällä, Piilikangas lisää.

”Jännittäminen on turhaa, sen kun menemme pelaamaan ja nauttimaan”

Lukolle karsintaottelut ovat tulleet viime vuosina tutuiksi, sillä raumalaisjoukkue on pelannut sarjapaikastaan muun muassa keväinä 2017, 2019 ja 2020. Toista kauttaan Lukon kapteenina toimiva Koski on joukkueensa kokeneimpia pelaajia. Kokemus näkyy myös siinä, miten hän tulevaan karsintasarjaan asennoituu.

– Hyvillä mielillä lähdemme voittamaan niitä pelejä. Jännittäminen on turhaa, sen kun menemme pelaamaan ja nauttimaan. Kun on oma itsensä ja antaa kaikkensa, niin hyvä siitä silloin tulee. Pistetään kaikki likoon, niin ei jää mitään jossiteltavaa. Välillä sinne karsintoihin joukkueen kanssa joutuu ja pitää vain taistella. Aina sieltä silti hengissä selviää. Ei tunnu missään enää, kokenut Koski naurahtaa.

– Täytyy säilyttää oma hyvä pelirytmi ottelun alusta loppuun asti. Keskittymisen pitää pysyä koko ajan, eikä saisi tulla isompia notkahduksia.

Joukkueilla tulee olla pelivalmius herkkänä jatkuvasti, sillä karsintasarja on nopea ja ytimekäs rypistys. Kaikki ottelut pelataan tiiviiseen tahtiin vain kahden viikon sisään.

– Karsintasarja on lyhyt rupeama, joka on hetkessä ohi, jos ei ole valmis. On hienoa, että pääsemme pelaamaan, vaikka tilanne Suomessa onkin nyt mikä on, Piilikangas päättää.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia