keskiviikko, 03 maaliskuu 2021 12:51

HPK:n puolivälierävastustaja Ilves on päävalmentaja Mari Saariselle erittäin tuttu: ”Näemme varmasti hyvän taiston heitä vastaan”

Kirjoittanut Markus Viljanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
HPK:n puolivälierävastustaja Ilves on päävalmentaja Mari Saariselle erittäin tuttu: ”Näemme varmasti hyvän taiston heitä vastaan” Jari Mäki-Kuutti

HPK:ssa ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Mari Saarinen saa joukkoineen vastaansa Ilveksen, kun Naisten Liigan puolivälierät käynnistyvät keskiviikkona. Joukkueet kohtaavat ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa Tampereella.

Ilves on Saariselle erittäin tuttu joukkue, sillä hän toimi tamperelaiseuran päävalmentajana kausina 2016–17 ja 2017–18. Menestyksekkään ja pitkän pelaajauransa Saarinen pelasi myös kokonaan Ilveksen riveissä.

– Kohtaamme nälkäisen ja tiiviin joukkueen. Näemme varmasti hyvän taiston heitä vastaan. Sarjasta tulee tiukka ja pudotuspeleissä ottelut ovat muutenkin usein maalin pelejä suuntaan tai toiseen. Se, kumpi tekee pienet asiat paremmin, marssii yleensä voittajana kehästä pois, Saarinen maalailee.

– Avausottelussa on varsin tuttu halli kyseessä. Kiva päästä viimein aloittamaan tositoimet. Menemme kevättä kohti ottelu kerrallaan ja yritämme ylläpitää samaa aggressiivisuutta, aktiivisuutta ja rohkeutta kuin tähänkin mennessä.

”Tarvitsemme viimeistelyyn hieman lisää tehokkuutta, niin meillä ei ole mitään hätää”

HPK sijoittui Saarisen komennossa alkusarjan kuudennelle sijalle. Ylemmässä jatkosarjassa hämeenlinnalaisryhmä kohensi sijoitustaan pykälän verran viidenneksi. Joukkueen pelaamisessa on päävalmentajan mukaan vielä hieman hiomista, mutta suunta on ollut viime aikoina parempaan päin.

– Taisi mennä vähän viime tippaan, että saimme niin sanotusti rivit kasaan. Kärsimme kauden aikana useista loukkaantumisista, mutta niiden suhteen tilanne parantui ylemmän jatkosarjan loppupuolella. Pääsimme pelaamaan viimeisissä otteluissa jo täydellä rosterilla.

 

Kiti Seikkula, Anniina Kaitala ja Elli Suoranta juhlivat HPK:n maalia lokakuussa pelatussa ottelussa Kärppiä vastaan.


– Ylemmän jatkosarjan viimeinen ottelumme oli hyvä ja ehjä 60-minuuttinen. Luultavasti ehjin koko kaudella, mikä on hyvä merkki nyt alkavia pudotuspelejä ajatellen. Voittosaldoon ei voi olla täysin tyytyväinen ja tietynlainen ailahtelevaisuus on ollut haasteemme tällä kaudella. Tarvitsemme myös viimeistelyyn pientä tehokkuutta, niin silloin meillä ei ole mitään hätää, Saarinen toteaa.

Rooli vaihtui apuvalmentajasta päävalmentajaksi

Saarinen toimi HPK:n valmennuksessa jo viime kaudella, mutta tuolloin vielä apuvalmentajan roolissa, kun Katja Pasanen oli päävalmentajana. Tälle kaudelle Saarinen siirtyi päävalmentajan tontille, muttei koe siitä huolimatta roolinsa muuttuneen radikaalisti. Roolit jakautuivat hyvin valmennuksen kesken ja jokainen toimii omalla vahvuusalueellaan.

– Isoin muutos tuli varmasti pelillisessä puolessa ja lähdimme opettelemaan peliasioita aika juurta jaksaen. Olen tuonut pientä hiomista vähän sinne ja tänne. Tiivis ja aktiivinen viisikkopeli on aina ollut tärkeä osa valmennusfilosofiaani, Saarinen kuvailee.

– Lempiaiheitani ovat puolustaminen ja alivoimapeli. Valmennusryhmässä Olli Simolan ja Jussi Korhosen vahvuudet ovat puolestaan hyökkäyspelaamisessa, joten ajatukset menevät aika hyvin yhteen.

Puolivälieräsarjan Ilves–HPK avausottelu käynnistyy Tesomalla keskiviikkoiltana kello 19.15. Ruutu tarjoaa ottelun suorana lähetyksenä.

 

Mari Saarinen syyskuulle 2017 päivityssä arkistokuvassa.


Artikkelin kuvat: Jari Mäki-Kuutti ja Pasi Mennander

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia