keskiviikko, 03 maaliskuu 2021 12:32

Tehokasta kautta pelaava Jenna Kaila uskoo Team Kuortaneen mahdollisuuksiin Kiekko-Espoota vastaan: ”Pystymme haastamaan heidät”

Kirjoittanut Markus Viljanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Hyökkääjä Jenna Kaila. Hyökkääjä Jenna Kaila. Pasi Mennander

Naisten Liigan pudotuspelit alkavat keskiviikona, kun puolivälierät käynnistyvät. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä, joten jatkopaikan nappaaminen edellyttää kahta voittoa.

Alemmasta jatkosarjasta niukasti tiensä jatkoon selvittänyt Team Kuortane kohtaa keskiviikkona ylemmässä jatkosarjassa ykköseksi sijoittuneen Kiekko-Espoon. Kuortaneen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Jenna Kaila näkee joukkueellaan aidon mahdollisuuden.

– Varsinkin tuossa jatkopaikan ratkaisseessa RoKi-pelissä näki, että kaikki puhalsivat hyvin yhteen hiileen ja halusivat menestyä. Luulen, että voimme ottaa vielä kehitysaskeleen eteenpäin, kun pelit tästä kovenevat. Kiekko-Espoon kanssa tulee varmasti kovatasoisia pelejä ja vauhtia riittää, Kaila toteaa.

– Pidetään jalka liikkeellä ja tehdään sitä omaa juttuamme. Uskon, että pystymme haastamaan heidät.

 

"Mielestäni olen kehittynyt koko ajan eteenpäin kokonaisvaltaisesti ja ehkä se alkaa nyt näkyä konkreettisemmin, kun tehoja on tullut."

19-vuotias Kaila pelaa Kuortaneella jo neljättä kauttaan. Viime vuosina Kailan palkintokaappiin ovat ilmestyneet Naisten Liigan pronssi kaudelta 2017–18 sekä alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-pronssi kaudelta 2018–19. Hän on viihtynyt hyvin niin joukkueessaan kuin myös opiskelupaikkakunnallaan.

– Olen tykännyt olla täällä. Treeniolosuhteet ovat hyvät ja kaikki on tehty helpoksi, niin mikäs täällä ollessa. Kuortane oli aikanaan minulle selvä ykkösvaihtoehto, kun hain kouluun. Lukio-opinnot ovat enää yo-kirjoituksia vaille valmiit. Muutama aine on jäljellä, ja sitten kaiken pitäisi olla kunnossa. Pidän koulua tärkeänä ja mielestäni siitä pitää suoriutua kunnialla, hän toteaa.

Kehitys on avannut väylän myös naisten maajoukkueeseen

Kaila on kehittynyt viime kausina isoin harppauksin eteenpäin ja pisteitäkin on kertynyt mukavasti. Tämän kauden 23 ottelussa nuori hyökkääjä on tehnyt pisteet 17+17. Vaikka verkko heiluu useinkin hänen laukaustensa jälkeen, ei hän miellä itseään puhtaasti maalintekijäksi.

– Mielestäni olen kehittynyt koko ajan eteenpäin kokonaisvaltaisesti ja ehkä se alkaa nyt näkyä konkreettisemmin, kun tehoja on tullut. Tiedostan, että minulla on ihan hyvä laukaus ja maaleja on kiva tehdä, mutta fiiliksiä saa siitäkin, jos saa tehtyä joukkueen eteen hyvin töitä muissakin tilanteissa, kuten riistoissa ja takakarvauksessa.

– Yritän panostaa jatkuvaan liikkeeseen, jottei tulisi niin paljon sellaista liukumista. Samalla saisi tehtyä enemmän töitä jäällä, Kaila sanoo.

Positiivinen kehityskäyrä on avannut Kailalle myös naisten maajoukkueen portit. Ensimmäinen valinta Naisleijonien matkaan tuli jo elokuussa järjestetylle maajoukkueleirille, mutta se jäi vielä väliin sairastumisen vuoksi. Marraskuussa kutsu koitti kuitenkin uudestaan, kun Naisleijonat kokoontui jää- ja otteluleirille Vierumäelle. Leirillä tehtyjen koronatestien joukosta löytyi kuitenkin yksi positiivinen tulos, mikä merkitsi leirillä olleille pelaajille karanteenia.

 

"Ensi kausi on vielä iso kysymysmerkki. Jos pääsen opiskelemaan, niin se opiskelupaikkakuntakin vaikuttaa paljon pelipaikan valintaan."

Niin ikään Team Kuortanetta edustava Sofianna Sundelin oli myös samaisella leirillä, joten he joutuivat viettämään Kailan kanssa seuraavat kaksi viikkoa kahdestaan karanteeniolosuhteissa.

– Meille järkättiin Kuortaneella "karanteenikämppä", missä Sofiannan kanssa sitten istuimme pari viikkoa ja treenasimme ohessa sen verran, mitä pystyimme. Loppuvaiheessa alkoi jo tuntua, että pääsisipä pois, mutta onneksi ei tarvinnut olla yksin ja sai käydä välillä ulkonakin. Tulimme kahdestaan hyvin toimeen ja välimme ovat yhä kunnossa, Kaila naurahtaa kaksikon kahden viikon koettelemukselle.

– Se marraskuun maajoukkueleiri oli itsessään hieno kokemus ja vauhtiero aiemmin kokemaani tuli aika isona yllätyksenä. Peli oli todella nopeaa, eikä voinut jäädä yhtään ihmettelemään, vaan jäällä piti tehdä nopeita päätöksiä koko ajan.

Kailan tulevaisuus on vielä auki niin maajoukkueen kuin tulevan pelipaikankin suhteen. Paljolti ensi kautta määrittää se, pääseekö hän haluamiinsa jatko-opintoihin.

– Ensi kausi on vielä iso kysymysmerkki. Jos pääsen opiskelemaan, niin se opiskelupaikkakuntakin vaikuttaa paljon pelipaikan valintaan. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen puoli on ollut minulla jo pitemmän aikaa haaveena.

- Jenna Kailan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Puolivälieräsarjan Kiekko-Espoo–Kuortane avausottelu käynnistyy Tapiola 2:ssa keskiviikkoiltana kello 19.05. Ruutu tarjoaa ottelun suorana lähetyksenä.


Artikkelin kuvat: Pasi Mennander ja Riku Laukkanen

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia