torstai, 11 helmikuu 2021 08:35

Naisten Liigan parhaimpiin maalintekijöihin lukeutuva Tinja Haukijärvi hakee kaudelle parasta mahdollista päätöstä: “Sitä kirkkainta lähdetään aina metsästämään”

Kirjoittanut Markus Viljanen
Tinja Haukijärvi Tinja Haukijärvi Riku Laukkanen

Kiekko-Espoo teki jälleen totutun kovaa tulosta voittamalla Naisten Liigan alkusarjan. Ero toisena tulleeseen KalPaan oli tosin vain yhden pisteen verran, joten voidaan puhua varsin tasaisesta alkusarjasta. Kolmanneksi sijoittunut HIFK jäi sekin vain muutaman pisteen päähän.

Espoossa neljättä kauttaan pelaava Tinja Haukijärvi oli tyytyväinen joukkueensa esityksiin alkusarjassa, eikä suuria parannuskohteita löytynyt.

– Isossa kuvassa pystyimme mielestäni tasaiseen tekemiseen. Jos yksittäisiä pelejä lähtee halkomaan, niin toki sieltä löytyy niin ylä- kuin alamäkiäkin. Joukkueiden väliset piste-erot olivat varsin pieniä, mikä oli positiivista. Saimme paljon tiukkoja pelejä, ja se on ainoastaan hyvä asia.

Mestaruuden uusiminen mielessä

Tasokas suorittaminen on jatkunut myös ylemmässä jatkosarjassa, jossa Kiekko-Espoo on toistaiseksi saanut pidettyä kärkipaikkansa. Keväällä 2019 mestaruutta juhlinut Haukijärvi toteaa, että joukkueella on vain yksi tavoite kuluvalla kaudella.

– Pelimme on kehittynyt tasaisesti eteenpäin kauden edetessä. Kentällisetkin hioutuvat yhteen paremmin, kun pelejä kertyy. Sitä kirkkainta, eli mestaruutta, lähdetään aina metsästämään, kun kauteen lähdetään. Pitää toki edetä rauhassa peli kerrallaan sitä kohti.

– Suomen mestaruuden voittaminen oli sellainen hetki, minkä uusiakseen haluaa tehdä kovasti töitä. Arjessakin tulee koko ajan pieniä palkitsevia hetkiä, mutta voittaminen on se, joka kuitenkin palkitsee eniten, Haukijärvi toteaa.

23-vuotias Haukijärvi on espoolaisryhmässä varsin isossa roolissa, sillä hän on ollut jo useamman kauden ajan joukkueensa parhaita maalintekijöitä. Viimeiset kolme kautta hän on ollut lisäksi koko sarjan maalipörssissä kuudes, kahdeksas ja tämän kauden alkusarjassa jo viides. Kova maalitahti on huomattu myös naisten maajoukkueen valmennusryhmässä ja Haukijärvi oli toissa kaudella kertaalleen mukana Naisleijonien leirillä.

– Totta kai tykkään tehdä maaleja, ja on hienoa, että niitä tulee. Pitää kuitenkin muistaa, että kentällisessäkin tapahtuu paljon oikeita asioita, eikä kukaan pysty luomaan yksin mitään. Joukkueen hyvä yhteispelaaminen edesauttaa myös yksittäisten pelaajien pisteille päästyä, Haukijärvi tuumaa painottaen joukkuepelin merkitystä.

– Tärkeintä minulle on, että pärjäämme joukkueena ja menestymme yhdessä mahdollisimman pitkälle. Henkilökohtaisella puolella on silti totta kai paljon parantamisen varaa. Teen parhaani, motivaatiota piisaa ja tavoite naisten maajoukkueeseen pääsemisestä on myös edelleen mielessä.

Karanteenikokemus

Koronatilanne on tuonut omat hankaluutensa kuluvaan kauteen, ja näistä hankaluuksista myös Haukijärvi sai osansa, kun tammikuun puolivälissä pelatun TPS-ottelun pelaajisto asetettiin korona-altistumisten takia karanteeniin. Kotioloissa vierähti lopulta viikon päivät, mutta nyt paluu jäälle on taas päästy tekemään.

– Piti siinä vähän kekseliäisyyttä käyttää, kun mietti, että mitä sitä kotona oikein tekisi kaiken sen ajan. Onneksi sai kuitenkin käydä ulkona treenaamassa. Minulla ei ole etätyömahdollisuutta, joten olin samalla sen viikon kokonaan pois töistä. Oli hieno tunne, kun viimein pääsi viikon tauon jälkeen jäälle.

Työkseen Haukijärvi toimii erityisluokalla koulunkäyntiavustajana. Lapsilta on myös löytynyt kiinnostusta Kiekko-Espoon joukkueen arkeen ja peleihin liittyen.

– Päivät ja viikot vaihtelevat todella paljon. Kaikenlaista tulee tehtyä yhdessä, muun muassa ulkoilua ja olemme olleet luistelemassakin. Lapset tykkäävät kysellä paljon ja osa on enemmänkin kiinnostuneita joukkueestamme ja Naisten Liigasta. Viikonlopun jälkeen jotkut utelevat myös pelien tuloksia, hän kuvailee.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia