torstai, 28 tammikuu 2021 08:35

Helen Puputista on kuoriutunut tällä kaudella pistenikkari: ”Kaikessa tekemisessä on nyt hyvä tasapaino”

Kirjoittanut Markus Viljanen
Helen Puputti Helen Puputti Pasi Mennander

Ilveksen hyökkääjä Helen Puputti pelasi varsin tehokkaan alkusarjan. Joukkueensa avainpelaajiin lukeutuva Puputti kirjautti 22 otteluun pisteet 11+13, mikä oli yli kaksinkertaisesti enemmän kuin edelliskaudella. Puputti oli alkusarjassa Ilveksen sisäisen pistepörssin kolmas ja koko sarjan pistepörssissäkin 20 parhaan joukossa.

24-vuotias Puputti on aikanaan todennut, ettei ole mikään pistenikkari, mutta kuluvalla kaudella tehoja on löytynyt kiitettävästi.

– Voisi sanoa, että joskus osuu ja joskus ei. Kaikessa tekemisessä on nyt hyvä tasapaino - sopivasti rauhaa ja tasaisuutta. Toki vierellä on myös hyvät pelikaverit, mikä auttaa aina paljon. Välillä on ollut huonojakin pelejä, mutta tärkeintä on, että pystyisi palaamaan omalle tasolleen jo heti seuraavassa pelissä, ettei huono vaihe jatku turhan pitkään, Puputti analysoi.

Puputin ohella myös Ilves pelasi mukiinmenevän alkusarjan sijoittumalla viidenneksi ja varmistamalla paikan ylempään jatkosarjaan.

– Aika vaihtelevaahan se oli ja varsinkin kauden alussa haastavaakin. Alkusarjan lopussakin oli pientä ailahtelua, mutta yleisesti kehityimme hyvin eteenpäin alkusarjan aikana. Kovia joukkueita vastaan pelasimme hyvin, mutta sarjataulukossa meitä alempana olleita joukkueita vastaan olimme monesti vaikeuksissa, Puputti tuumaa.

– Ylemmässä jatkosarjassa tavoite on totta kai voittaa pelejä, mutta tasaisuuden löytäminen on myös tärkeä ja kehitettävä asia. Sen kummempaa tulostavoitetta emme asettaneet, vaan pelin parantaminen on pääjuttu.

Parin vuoden visiitti naapurimaahan

Puputti on ehtinyt kokea myös ulkomaan kaukalot, kun hän pelasi Ruotsissa Brynäs IF:n riveissä kausilla 2015–18. Gävlen kaupungissa asuminen ja pelaaminen oli hänelle mieluinen kokemus.

– Halusin lähteä lukion jälkeen ulkomaille, katselin eri mahdollisuuksia ja Gävle osoittautui potentiaaliseksi vaihtoehdoksi. Siellä sain yhdistettyä hyvin opiskelun ja pelaamisen. Brynäsissä oli hyvät puitteet, ja niissä on menty hienosti eteenpäin senkin jälkeen, kun sieltä lähdin. Naisten joukkueen yhteistyö miesten liigajoukkueen kanssa oli tuolloin jo vireillä, ja nyt se on käsittääkseni lisääntynyt. Opiskelin jääkiekon ohessa kauppatieteiden perustutkintoa ja viihdyin kaupungissa muutenkin hyvin. Jääkiekko oli iso juttu paikallisille.

Ruotsalaisen visiitin jälkeen Puputti palasi Suomeen ja pelasi hänelle tutussa KJT:ssä kauden 2018–19. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut Ilveksessä.

– Alun perin Ilveksessä oli muutama tuttu pelikaveri, ja he houkuttelivat minut joukkueeseen. Ilves oli siinä kohtaa pienessä murroksessa pelaajiston osalta, mutta näin menestysmahdollisuudet kuitenkin hyvänä. Tampere on ollut kaupunkina mukava paikka elää ja viihdyn joukkueessa. Meillä on paljon samanhenkistä- ja ikäistä porukkaa.

Puputin opiskelut ovat pian paketissa ja työelämään siirtyminen häämöttää lähitulevaisuudessa, mutta hän ei sulje silti eri mahdollisuuksia pois, mitä jääkiekkoon tulee.

– Elämän realiteetit ovat tiedossa, mutta jos teen ahkerasti töitä, niin ei sitä tiedä, vaikka näyttöpaikka maajoukkueeseenkin voisi joskus aueta. Ainakin sellainen mahdollisuus kiinnostaa.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia