tiistai, 29 lokakuu 2019 12:24

Naisten Liiga: Team Kuortane taipui Hämeenlinnassa lauantaikierroksella – Hyökkääjä Viivi Vainikka: ”Ruettiin vähän väkisin yrittämään”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Viivi Vainikka. Viivi Vainikka. Pasi Mennander

Team Kuortane kärsi lauantaina 2–5-tappion HPK:n vieraana. Vierailijat saivat peliin väkevän alun ja johtivat ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2–0. Kuortaneen hyökkääjä Viivi Vainikka harmitteli ottelun jälkeen joukkueen väkinäistä pelaamista ja sitä, että joukkue ei hyödyntänyt omaa vahvuuttaan.

– Meillä oli hyvä alku otteluun ja saatiin kaksi maalia, mutta sitten toisessa ja kolmannessa erässä meidän vahvuus eli luistelu vähän jäi. Ruettiin vähän väkisin yrittämään ja sitten se kääntyi vastustajalle tällä kertaa, Vainikka summasi heti ottelun jälkeen.

Vainikka pitää erittäin hyvänä asiana sitä, että yhä useampi ottelu Naisten Liigassa on tasainen kamppailu voitosta. Murskajaiset eivät ole kenenkään etu. Tasaisissa otteluissa pelaajat saavat paremman pelifiiliksen ja pääsevät oikeasti näyttämään osaamistaan.

– On tosi kiva, että on paljon tasaisia joukkueita, että pelit on tiukkaa ja tasaista. Mun mielestä tosi kivaa, ettei se oo sit sellasta 10–0-peliä vaan joutuu repii itsestään paljon, ja se on se mikä kehittää.

 

Viivi Vainikka kommentoi ottelua lauantain HPK-ottelun jälkeen. Kuva: Leeni Pellinen.

Kauaa ei Team Kuortaneelle annettu aikaa jäädä murehtimaan tappiota, sillä joukkueen seuraava koitos oli edessä heti sunnuntaina kotijäällä TPS:aa vastaan. Vainikka ennakoi lauantaina, että ottelusta tulee tasainen vääntö ja piti TPS:aa kovana vastustajana.

– Ei voi lähteä takki auki peliin, vaikka TPS ei ole sarjan kärkijoukkueita. Varmasti tulee tasainen peli, TPS on kova vastustaja. Tää tappio pitää unohtaa, Vainikka ennakoi sunnuntain koitosta, joka lopulta kääntyi kolmannessa erässä Kuortaneen eduksi. Vainikka iski erässä kaksi tärkeää osumaa joukkueelleen.

Team Kuortane palasi lauantain tappion jälkeen voittojen tielle sunnuntain ottelussa ja kaatoi TPS:n lopulta maalein 9–4.

Viivi Vainikan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Lauantain ottelun HPK–Kuortane tilastotapahtumat tulospalvelussa
Sunnuntain ottelun Kuortane–TPS tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta