perjantai, 22 maaliskuu 2019 13:52

Bluesin päävalmentaja Sami Haapanen: "Maalivahtipeli ja laajempi materiaali ratkaisivat finaalisarjan"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Espoo Bluesin fysiikkavalmentaja Jarmo Törmänen (vas.), päävalmentaja Sami Haapanen ja valmentaja Sami Inkiläinen kultaa kaulassaan. Espoo Bluesin fysiikkavalmentaja Jarmo Törmänen (vas.), päävalmentaja Sami Haapanen ja valmentaja Sami Inkiläinen kultaa kaulassaan. Riku Laukkanen

– Finaalisarja ratkesi huikeaan maalivahtipeliin. (Jenna) Silvonen oli ihan lukko meidän takalinjoillamme, Bluesin päävalmentaja Sami Haapanen sanoi kultamitali kaulassaan.

– Ehkä meillä oli myös laajempi materiaali. Puolustuspelaamiseemme oli kautta linjan ihan huikeaa, kaikki kolme kenttä pystyivät puolustamaan omaa päätyämme.

Bluesin kausi käynnistyi tahmeasti, Oulun Raksilassa pelatussa viikonlopputurnauksessa espoolaiset hävisivät sekä HPK:lle että Kärpille.

– Avausturnauksessa otimme kahdessa pelissä turpaamme ja pohdimme, olemmeko oikeassa suunnassa. Sen jälkeen tahti oli nousujohteinen koko ajan.

Avaustappioiden jälkeen Blues voitti yksitoista seuraavaa otteluaan. Alkusarjassa espoolaiset olivat ykkönen, samoin joulukuun alussa startanneessa ylemmässä jatkosarjassa.

Ilves oli sekä alku- että jatkosarjassa kakkonen, joten voi hyvin perustein todeta, että finaaleissa vastakkain olivat sarjakauden kaksi parasta joukkuetta.

– Tämä oli hyvä finaalisarja. Tasaisia pelejä, vaikka kahdessa ensimmäisessä pelissä tuli vähän isonumeroiset loppuluvut (6–1 ja 5–2). Tähän kolmanteen peliin Ilves tuli hyvin, he olivat maalivahdin vaihdon jälkeen pelin päällä, mutta kyllä tuo meidän maalivahtipelimme oli ihan huikeaa, Haapanen sanoi.

Sami Haapanen jatkaa Blues Naisten päävalmentajana kaudella 2019–20

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia