lauantai, 16 maaliskuu 2019 18:57

Ida Kuoppala siivitti hattutempullaan Bluesin finaalisarjan avausvoittoon: ”Tämä on joukkuepeli – Kiitokset hyvistä syötöistä”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ida Kuoppala. Ida Kuoppala. Riku Laukkanen

Naisten Liigan ensimmäinen finaaliottelu Bluesin ja Ilveksen välillä miteltiin lauantaina Espoossa. Tamperelaiset vieraat eivät kovin hellää käsittelyä saaneet, sillä espoolaiset tyrmäsivät tupsukorvat 6–1.

Ottelun tehokkain ja arvokkain pelaaja oli nuori Ida Kuoppala, joka latoi kolme maalia ja antoi päälle vielä kaksi syöttöä.

– Peli oli todella tiukka. Ensimmäisen erä oli tasaista ja toisen erän alussa ei oltu ihan hereillä, niin he saivat tehtyä sen yhden maalin. Pystyttiin kääntämään peli sen jälkeen meille ja päästiin karkuun, Kuoppala, 19, ruoti ottelua.

Tiukkaa vääntöä peli olikin eivätkä numerot kerro koko totuutta itse ottelusta. Espoolaisten on pitkälti kiitettävä Vaasasta kesken kauden siirtynyttä Kuoppalaa, joka oli jälleen aivan ilmiliekeissä ja ratkaisi omilla tehoillaan pelin Bluesille.

– Tämä on joukkuepeli, enhän nyt ilman ketjukavereita saisi näin paljoa tehtyä tehoja. Kiitokset heille hyvistä syötöistä, Kuoppala kiitteli.

Vaatimattomuus kuuluu suomalaiseen mentaliteettiin ja se paistaa läpi myös nuoresta Kuoppalasta. Jokainen kehu, jonka hän saa, on kuitenkin ansaittu. Nuorella naisella on menossa ensimmäisen kausi Liigassa ja hän kuuluu tähtipelaajiin joukkueessa, joka taistelee Suomen mestaruudesta.

Paljon on parin viikon sisällä Kuoppalalle tapahtunut, kun hän Vaasasta Espooseen lähti. Itse finaali ei tuonut yllätyksiä.

– Eipä oikeastaan mitään yllätyksiä ollut. Tiukka peli oli, joka oli alusta lähtien tiedossa.

– Onhan finaalissa tietysti vähän erilainen fiilis, mutta meillä on niin hyvä henki joukkueessa ja itselläkin oli sellainen fiilis, että tänään lähtee, Kuoppala totesi.

Pelit jatkuvat sunnuntaina ja seuraavaksi pelataan Ilveksen kotiluolassa Tampereen Tesomalla. Aurora Borealis -maljan saa joukkueista se, joka voittaa ensin kolme ottelua.

Ottelun maalikooste ja tilastotapahtumat
Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa
Ida Kuoppalan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta