torstai, 14 maaliskuu 2019 13:42

Bluesin Ida Kuoppalan kausi huipentuu finaaleihin – ”Onhan tämä nyt aivan uskomatonta”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ida Kuoppala. Ida Kuoppala. Joni Hildén

Espoon Blues sai kesken kauden lisää vahvistuksia joukkueeseensa, kun ennen pudotuspelien alkua Ida Kuoppala vaihtoi Vaasan Sportin punavalkoisen paidan Espoon siniseen.

Kuoppala on osoittanut jo heti alusta lähtien olevansa arvokas pelaaja joukkueelle ja oli ratkaisevassa (2+1) osassa myös lauantaina, kun Blues tarrasi kiinni finaalipaikkaan.

– Täällä on mennyt todella hienosti. Joukkue on ottanut hyvin vastaan ja tuntuu kyllä, että olen nyt osa tätä joukkuetta, Kuoppala tokaisi.

Kuoppala aloitti liigauransa syksyllä Sportissa, jossa oli joukkueen tukipilareita. Kauden aikana syntyi 30 ottelussa huikeat tehot 30+6=36. Kun selvisi, että vaasalaisten kausi tulee päätökseen alemman loppusarjan jälkeen, niin vasta 19-vuotiaalle nuorelle naiselle tuli ajankohtaiseksi siirto toiseen joukkueeseen.

– Bluesin ottaessa yhteyttä meillä oli vielä pelit kesken siinä ja oli mahdollista, että kausi olisi vielä jatkunut siellä. Lopulta kaikki kääntyi hyvin ja pärjättiin, niin sitten yritin kääntää katseet nopeasti tänne uuteen paikkaan ja tehdä asiat niin hyvin, kun pystyn, Kuoppala valaisi.

Kun kausi alkoi Vaasassa, niin mieleen ei siinä vaiheessa juolahtanut, että keväällä Kuoppala olisi pelaamassa Suomen mestaruudesta. Ajatuksena se oli jopa hyvin absurdi ja mahdoton, sillä Sport ei kuulunut nousijajoukkueena liigan ennakkosuosikkeihin eikä siinä vaiheessa kautta mielessä käynyt edes pelaaminen jossain muussa joukkueessa.

– Onhan tämä nyt aivan uskomatonta. Ensimmäinen kauteni liigassa ja se päättyy finaaliin, niin olen ihan sanaton. Ei voi kuin nauttia tästä hetkestä, Kuoppala huokaisi.

– Vasta sen jälkeen osasi edes haaveilla finaaleista, kun Blues otti yhteyttä.

Blues ja Ida Kuoppala kohtaavat lauantaina Espoon Tapiolasta käynnistyvässä finaalisarjassa Tampereen Ilveksen. Luvassa on kahden taitavan ja vahvan joukkueen kohtaaminen. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Ida Kuoppalan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia