torstai, 21 helmikuu 2019 19:01

Naisten Liigan pudotuspelit alkavat lauantaina – Nämä joukkueet pelaavat puolivälierissä

Kirjoittanut Reetta Valkjärvi
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tästä pelataan – Naisten Liigan voittopokaali on nimeltään Aurora Borealis Cup. Tästä pelataan – Naisten Liigan voittopokaali on nimeltään Aurora Borealis Cup. Pasi Mennander

Naisten Liigan puolivälierät alkavat lauantaina 23. helmikuuta. Ylemmän jatkosarjan jälkeen kolmanneksi sijoittunut Kärpät saa vastaansa alemman jatkosarjan voittaneen HPK:n. Toisessa puolivälieräparissa pelaavat sarjan neljäs ja viides, eli KalPa ja Kuortane. Puolivälieristä pääsee välieriin kolmella voitolla. Välierissä jatkoon pelanneita joukkueita vastaan luistelevat Blues ja Ilves.

Kärpät–HPK

Ylemmän jatkosarjan jälkeen kolmanneksi sijoittunut Kärpät aloittaa kotiedun turvin Oulussa alemman jatkosarjan voittanutta HPK:ta vastaan. Tämän puolivälieräparin mielenkiintoisuutta lisää ensimmäistä kertaa Naisten Liigassa toteutettu ylempi ja alempi jatkosarja. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran lokakuun lopulla. Alkusarjassa Kärpät voittivat joukkueiden väliset kohtaamiset kotona 7–1 ja vieraissa voittomaalikilpailulla 5–6.

Ylemmässä jatkosarjassa Kärppien tehopelaajia olivat Saija Tarkki tehoilla 10+12 ja Saila Saari tehoilla 6+16. HPK:n tehokkain pelaaja alemmassa jatkosarjassa oli Ilveksestä Hämeenlinnaan siirtynyt Ida Karjalainen tehoilla 9+14.

Karjalaisen lisäksi HPK on vahvistanut joukkuettaan Sportissa pelanneilla Jade Mäkivaaralla, Pauliina Suoniemellä ja Neea Lehtimäellä.

KalPa–Kuortane

KalPa ja Kuortane ovat kohdanneet toisensa viidesti tällä kaudella. KalPa sijoittui sarjataulukossa neljänneksi 22 pisteen erolla pykälää alemmaksi sijoittuneeseen Kuortaneeseen. Kuortane kärsi suurista vaikeuksista sarjan ylemmässä jatkosarjassa häviten kaikki ottelut, kun taas KalPa pelasi sarjan tasaisesti.

Joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista pisteet on vienyt neljästi KalPa ja kerran Kuortane. Laajalla materiaalilla pelaava Kuortane on pystynyt kuitenkin haastamaan kärkijoukkueita, ja laajasta materiaalista on hyötyä pudotuspelien tiukassa pelitahdissa.

KalPan Elisa Holopainen voitti jatkosarjan pistepörssin tehoilla 12+17. Kymmenen tehokkaimman pelaajan joukkoon mahtui myös KalPan Matilda Nilsson tehoilla 10+7 ja Tanja Niskanen pistein 7+8. Kuortaneen tehokkain pelaaja oli Viivi Vainikka seitsemällä maalillaan.

Naisten Liigan playoffsien otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta