torstai, 21 helmikuu 2019 11:52

Naisten Liigan karsintasarja alkaa lauantaina – Nämä joukkueet pelaavat kahdesta paikasta Liigassa kaudella 2019–20

Kirjoittanut Reetta Valkjärvi
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kuvituskuva. Kuvituskuva. Pasi Mennander

Naisten Liigan karsintasarja alkaa 23.2 ja Liigapaikasta taistelee neljä joukkuetta. Karsintasarja pelataan kaksinkertaisena. Sarjan kaksi parasta pelaavat kaudella 2019-2020 Naisten Liigaa. Naisten Liigasta joukkueina ovat Lukko ja KJT Haukat, sekä Naisten Mestiksestä HIFK ja RoKi.

Lukko

Lukko sijoittui Naisten Liigassa sijalle yhdeksän 28 pisteellä. Tiukkaa taistelua karsintasarjan välttämiseksi käytiin loppuun asti Sportin kanssa, mutta Sport pysyi 30 pisteellä karsintaviivan yläpuolella. Lukko otti Naisten Liigassa yhteensä kymmenen voittoa, joista kaksi ottelua raumalaiset voittivat jatkoajalla. Alemman jatkosarjan tehopelaajia ovat olleet Emilia Varpula tehoilla 4+5 ja Tuuli Ollikainen tehoilla 3+6. Lukko on pelannut naisten korkeimmalla sarjatasolla kaudesta 2016-2017 lähtien.

KJT Haukat

KJT Haukat voitti Naisten Liigassa kuusi ottelua ja päätyivät sarjan jumbosijalle 20 pisteellä. Joukkueen selkeitä pistenaisia ovat olleet Jeannette Andersson, Johanna Kemppainen ja Roosa Siikki. Alemmassa jatkosarjassa Andersson taiteili tehot 9+6, Kemppainen 6+6 ja Siikki 3+8. KJT Haukoilla oli myös alemmassa jatkosarjassa toiseksi eniten tehtyjä maaleja. KJT Haukat on useampana vuonna pelannut karsinnoissa ja joka kerta säilyttäneet sarjapaikkansa seuraavalle kaudelle.

HIFK

Tälle kaudelle perustettu HIFK:n naisten edustusjoukkue pelasi itsensä puhtaasti liigakarsintoihin. Stadin Gimmat voittivat Naisten Mestiksessä kaikki kymmenen ottelua, joista yksi oli jatkoaikavoitto. Joukkueen maaliero oli myös selkeästi sarjan paras, kun tehtyjä maaleja oli 43 ja päästettyjä vain 9. Seitsemän ottelua pelannut maalivahti Sanni Ahola torjui myös sarjan parhaalla prosentilla. Joukkueen tehokkaimpia olivat Saara Niemi (3+15), Miressa Mäkelä (8+6) ja Fanny Jalonen (7+6).

RoKi

RoKi taisteli Naisten Mestiksen toisesta sijasta Hermeksen kanssa, ja pääsi lopulta liigakarsintoihin neljän pisteen erolla Hermekseen. Joukkue voitti sarjassa seitsemän ottelua kymmenestä. Tolppien välissä kaikki ottelut torjuneen Malviina Kortessalon torjuntaprosentti oli sarjan toiseksi paras. Joukkueen tehokkaimpia pelaajia Naisten Mestiksessä olivat Ines Lukkarila tehoilla 5+8 ja Sanni Kontiosalo tehoilla 9+2. Rovaniemellä on viimeksi pelattu naisten korkeimman tason karsintapelejä kaudella 2013-2014, jolloin joukkue jäi karsintojen kolmanneksi.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta