sunnuntai, 25 maaliskuu 2018 23:37

Naisten Liigan finaalipari on Ilves - Kärpät - ”Kaikki on mahdollista, kun tarpeeksi haluaa”

Kirjoittanut
Kapteeni Isa Rahunen viimeisteli ratkaisevassa välieräkamppailussa kaksi maalia. Kapteeni Isa Rahunen viimeisteli ratkaisevassa välieräkamppailussa kaksi maalia. Pasi Mennander

Oulun Kärpät varmisti sunnuntaina paikkansa Naisten Liigan finaaleissa voittamalla ratkaisevassa välieräkohtaamisessa Bluesin kotikaukalossaan maalein 3-2. Tiukka välieräsarja päättyi oululaisten eduksi vastaavin voittolukemin, 3-2.

Molemmat joukkueet olivat matkanneet lauantaina espoolaisten voittoon päättyneen neljännen välierätaiston päätteeksi Ouluun. Sunnuntain ratkaisevassa kamppailussa Blues oli joukkue, joka aloitti maalinteon Raksilassa ajassa 5:31 Elviira Ylitalon viimeistellessä.

Toisen erän alussa hallitseva mestari näytti voimansa kapteeni Isa Rahusen osuessa kahdesti heti erän alkuminuuteilla.

- Viimeisessä pelissä emme olleet ekassa erässä yhtä valmiita kuin Blues, ja siltä se näyttikin. Erätauolla puhuimme, että pelin pitää muuttua niin, että se näyttää siltä että haluamme finaaliin. Ehkä siinä itsellä tuli sellainen johtamisen hetki ja halusin antaa joukkueelle esimerkkiä, että kaikki on mahdollista, kun tarpeeksi haluaa. Uskon, että ne kaksi maaliani toivat joukkueelle uskon voittamisesta, Rahunen pohdiskeli.

Blues tuli vielä tasoihin Tinja Haukijärven ylivoimaosumalla ajassa 33:46, mutta ennen toisen erän päätöstä kotijoukkueen Niina Koukkula viimeisteli ottelun voitto-osumaksi jääneen 3-2-maalin.

- Välieräsarja oli todella tasainen. Jokaisessa pelissä olisi voinut käydä kuinka tahansa. Me olimme vahvoja omalla kotikentällä ja Blues omallaan. Loppujen lopuksi uskon, että me olimme vahvempia luistelussa ja joukkueena. Meillä jokainen pelaaja on hoitanut oman roolinsa moitteetta, Rahunen kiitteli joukkuettaan.

Ratkaisevassa välieräottelussa Kärppien maalilla Johanna Oksman torjui 31 kertaa ja Blues-vahti Jenna Silvonen ehti kiekon eteen 26 kertaa. Maalivahdit pelasivat vastakkain jokaisessa välieräsarjan ottelussa.

Luvasssa tiukka finaalisarja

Finaalissa Kärpät kohtaa Ilveksen. Ilves varmisti loppuottelupaikkansa kukistamalla omassa välieräsarjassaan Kuortaneen voitoin 3-1. Runkosarjassa Kärppien ja Ilveksen kohtaamiset ovat menneet tasan, voitot ovat 2-2.

- Ilveksen kanssa olemme pelanneet erittäin tasaisia pelejä tällä kaudella, joten innolla odotamme tulevaa. Ilveksellä on tasainen joukkue sekä taitavia yksilöitä kuten meilläkin. Meidän vahvuudet ovat luistelussa ja joukkueen yhteishengessä. Uskon että finaalisarjasta tulee todella tiukka ja mikä sen mahtavampaa, Rahunen päättää.

Finaalisarja käynnistyy Tampereen Tesomassa 30.3. Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Blues ja Kuortane pelaavat yksiosaisen pronssiottelun 31.3.

• Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt