keskiviikko, 09 maaliskuu 2016 23:22

Naisten SM-sarjassa valta vaihtui - JYP on Suomen mestari 2016

Kirjoittanut
Jääkiekon Suomen mestarit mallia 2016 Jääkiekon Suomen mestarit mallia 2016 Jari Laine

JYP on jääkiekon Suomen mestari 2016. Se voitti kolmannessa finaalissa HPK:n keskiviikkona kotonaan 1-0 ja juhli mestaruutta otteluvoitoin 3-0.

- Olen todella ylpeä joukkueesta. Aivan huikea kausi, en ole ollut tälläisessä mukana koskaan ennen. Pelkkiä voittoja, fiilisteli JYP-kapteeni Jenni Hiirikoski tuoreeltaan finaalin jälkitunnelmissa.

Finaalissa HPK:n maalilla Kiira Laine ehti kiekon eteen peräti 54 kertaa. JYPin maalivahti Meeri Räisäsen torjuntalukema oli 32. Räisänen ei päästänyt finaalisarjassa taakseen maaliakaan.

- Iso kiitos kuuluu meidän kaikille kolmelle maalivahdille. Ilman heitä ei tälläistä kautta oltais pystytty pelaan. Meeri oli siis aivan muuri näissä finaaleissa, Hiirikoski kiitteli.

JYPin maalia kaudella vartioivat Räisäsen lisäksi Eerika Saloranta ja Tiina Ranne

- Paljon on ollut vastoinkäymisiä, mutta joukkueesta on noussut uusia vastuunkantajia joka ilta. Tuntuu hienolta menestyä yhdessä huipputyyppien kanssa, Hiirikosken kehuista ei ollut tulla loppua.

Hiirikoski valittiin runkosarjan parhaaksi pelaajaksi, parhaaksi puolustajaksi ja lisäksi hän voitti pistepörssin tehoilla 17+62=79. 

Hiirikoski oli myös pudotuspelivaiheen tehokkain pelajaa pisteillä 3+9=12. Hiirikoski muisti jakaa juhlahumussa kiitosta vielä vastustajillekin.

- Kiitos HPK:lle finaalisarjasta ja ennen kaikkea Kiira Laine HPK:n maalilla pelasi upeasti.

Voittomaalin ja Suomen mestaruuden JYPille iski runkosarjan parhaaksi hyökkääjäksi valittu Tanja Niskanen Hiirikosken syötöstä jatkoajalla, ajassa 73:51. Silloin Synergia-areenalla riemu repesi.

- Yleisö teki tänään pelaamisesta mahtavaa, Hiirikoski kiitteli yli 1 600 paikalla ottelusta nauttinutta katsojaa.

JYP oli kolme kautta peräkkäin hopealla häviten finaalisarjan aina Bluesille, joka voitti tänä vuonna pronssia. Jyväskylässä on juhlittu mestaruutta ennen tätä päivää edellisen kerran 1998. 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta