perjantai, 29 touko 2015 21:19

Blues Naiset ja Aurora Borealis -malja vierailulla suurlähettilään luona - “Sitä juhlitaan tänään”

Kirjoittanut
Kanadan Suomen-suurlähettiläs Andrée N. Cooligan (kesk.) vastaanotti Minttu Tuomiselta ja Annina Rajahuhdalta Bluesin pelipaidan. Artikkelin kuvat: Jukka Salminen. Kanadan Suomen-suurlähettiläs Andrée N. Cooligan (kesk.) vastaanotti Minttu Tuomiselta ja Annina Rajahuhdalta Bluesin pelipaidan. Artikkelin kuvat: Jukka Salminen.

Perjantaina Naisten SM-sarjan mestarijoukkueen jäseniä oli kutsuttu Kanadan Suomen-suurlähettilään vastaanotolle. Mukanaan paikalle saapuneet Bluesin naisten joukkueen jäsenet olivat tuoneen Aurora Borealis -mestaruuspokaalin.

- Syy miksi olemme täällä on se, että on tärkeää tukea tätä hienoa urheilumuotoa joka tuo Kanadaa ja Suomea lähemmäksi toisiaan, Andrée N. Cooligan kertoi maljapuheessaan.

- Ja tietenkin onnittelut myös Espoo Bluesille mestaruudesta, sitä juhlitaan tänään. Ehkä ensi vuonna Liiga-gaalaan saadaan myös naisväriä, Jarmo Wasama -palkinnon tämän kevään gaalassa luovuttamassa käynyt Cooligan esitti.

Tilaisuudessa Cooliganille luovutettiin myös naisten maajoukkueen MM-kisojen pelipaita. Sitä olivat suurlähettiläälle ojentamassa mm. Jääkiekkoliiton historian ensimmäinen liittohallituksen naisjäsen Emma Terho (vas.) ja liittovaltuuston Sari Salmela.

- Kiitos kutsusta ja oli mielenkiintoista kuulla, että teillä on intoa auttaa naiskiekkoilua Suomessa eteenpäin. Toivomme, että yhteistyömme jatkuu tästä edespäin tiiviinä, Terho aloitti oman maljapuheensa.

- Toimme myös paidan jota sitten voitte pitää päällä alle 20-vuotiaiden poikien MM-kisoissa Helsingissä vuodenvaihteessa, Terho vinkkasi.

Puolitoista vuotta Suomessa asunut Cooligan tunnustautui myös itse harrastekiekkoilijaksi sillä hän kertoi pelaavansa talvisin mahdollisuuksien mukaan “Granissa” naisten kesken viikottain.

 


Tiesitkö?

Naisten SM-sarjan voittopokaali, Aurora Borealis -malja, esiteltiin Suomessa ensimmäistä kertaa Helsingissä vuonna 2011. Pokaalin lahjoitti Suomen Jääkiekkoliitolle tuon hetkinen Kanadan suurlähettiläs Christopher Shapardanov.

Aurora Borealis -malja kunnioittaa suomalaisen naiskiekkoilun lisäksi Kanadan ja Suomen vahvaa yhteyttä. Idea palkinnon nimeämisestä tulee sekä Kanadassa että Suomessa esiintyvistä revontulista (Aurora Borealis).

 

Lue kattavat faktat täältä.

 

 

Olet nyt