sunnuntai, 13 huhtikuu 2014 02:52

Aurora Borealis -malja kohti hallin kattoa kahden kapteenin voimin - "Ihan hirveää jännittää"

Kirjoittanut
Emma Terho (vas.) ja Mariia Posa kiinni pokaalissa. Taustalla Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Harry Bogomoloff ja liittohallituksen jäsen Mika Anttonen. Emma Terho (vas.) ja Mariia Posa kiinni pokaalissa. Taustalla Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Harry Bogomoloff ja liittohallituksen jäsen Mika Anttonen. Pasi Mennander

Naisten SM-sarjan mestaruuspokaali Aurora Borealis Cup ojennettiin tänä keväänä kahdelle kapteenille. Loukkaantumisen takia sivussa ratkaisupeleistä ollut Emma Terho haki pytyn yhdessä finaalipeleissä C-kirjainta kantaneen Mariia Posan kanssa.

Terho joutui sivuun sarjakauden ratkaisupeleistä käsivamman takia. Viidennen finaaliottelun ratkaisuhetkiä hän jännitti Bluesin vaihtoaitiossa. Hermostunut olemus paljasti, että hän olisi paljon mieluummin ollut kaukalon reunan toisella puolella.

- Oli ihan hirveää, kun jännitti niin paljon. Valmentajilla on oltava hyvät hermot, Terho tuhahti mestaruushumun keskellä.

Terhon mukaan Bluesin pelaajat onnistuivat nostamaan tasoaan playoffien ratkaisuhetkillä. Lisäksi joukkueen maalivahti Isabella Portnoj oli lauantaina loistavassa torjuntavireessä.

- Tämä oli vuoristorataa molemmille joukkueille. JYP oli viime pelissä Jyväskylässä selkeästi parempi, siitä ei ollut kahta sanaa. Tästä tuli koko joukkueen taistelu ja nekin pelaajat, jotka aiemmin eivät olleet niin isossa roolissa, nostivat hienosti tasoaan.

Blues tavoitteli päättyneellä sarjakaudella Euroopan mestarijoukkueiden cupin voittoa ja Suomen mestaruutta. Euroopan Cupissa sijoitus oli kolmas, mutta SM-sarjassa sinipaidat eivät valtikastaan luopuneet.

- Pelasimme Euroopan Cupissa todella hyvin, mutta harmittavasti hävisimme Tornadolle emmekä saaneet sitä mitä haimme. Puolet tavoitteistamme täyttyivät, tämä oli hieno tapa päättää kausi.

 

 

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta