keskiviikko, 07 maaliskuu 2012 23:31

Naisten SM: HPK kiinnitti paluumuuttajan Pohjois-Amerikasta

Kirjoittanut

Lauantaina välieräsarjansa Kärppiä vastaan aloittava HPK:n naisten joukkue tiedotti keskiviikkona tulevaa kautta koskevasta pelaajahankinnastaan. Hämeenlinnalaisten hyökkäykseen liittyy pelaaja, joka tavoittelee paikkaa Naisleijonien Sotshin-joukkueessa.


HPK:n naisten jääkiekkojoukkue ja Emmi Leinonen ovat solmineet kautta 2012–2013 koskevan pelaajasopimuksen. Laitahyökkääjä liittyy HPK:n jääkiekkojoukkueeseen kuitenkin vasta loppuvuodesta 2012, sillä Leinonen suorittaa opintojaan Yhdysvalloissa vielä syksyn aikana.
 
- Tulen mielelläni Hämeenlinnaan. Joukkueessa on tuttuja tyttöjä, joten HPK:hon on helppo tulla. Pitkä syksy tulee kyllä odottaessa, pohtii 23-vuotias Leinonen.

Leinonen on pelannut Maverick-yliopistojoukkueessa viimeiset neljä kautta. Valkeakoskelaislähtöinen Leinonen on myös kirjauttanut tililleen yhteensä eri maajoukkueikäluokissa 43 maaottelua.

- Kyllä tavoitteeni on pelata Sotshin olympiajoukkueessa. Amerikkalaisen ja suomalaisen naiskiekon ero on lähinnä vauhti. Täällä sarjan kärkijoukkueet ovat kuitenkin menneet hurjasti eteenpäin viimeisten vuosien aikana ja taso on kova. Uskon myös, että Kerhon likoilla on mahdollisuus uusia mestaruus tänä vuonna, sanoo Leinonen.

HPK:n naisten manageri Jorma Hassinen on tyytyväinen saadessaan Leinosen joukkueeseensa.
- Emmi on selvästi maajoukkuetason isokokoinen voimalaituri. On upeaa, että Emmi pukee HPK-paidan ensi kaudella päällensä.

Emmi Leinosen esittely Minnesota State Mavericks -joukkueen sivuilla
Naisten SM-sarjan playoffs tulospalvelussa

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta