perjantai, 25 maaliskuu 2011 12:39

Terhi Mertanen: "Sydän ratkaisee naisten SM:n finaalisarjan"

Kirjoittanut

01_Terhi_Mertanen_570px.jpg

Leijonat-toimitus pyysi Naisleijonien puolustajaa Terhi Mertasta arvioimaan lauantaina alkavan naisten SM:n finaalisarjan HPK-Ilves.
- Joukkue, joka pelaa täydellä sydämellä, voitontahdolla ja hyvässä yhteishengessä, on todella vahvoilla.


Olympiamitalisti, MM-mitalisti ja kaksinkertainen Suomen mestari Terhi Mertanen pelasi päättyvällä sarjakaudella Sveitsissä Zürich Lionsissa ja voitti maan mestaruuden. Ennen Sveitsiin siirtymistään hän ehti syyskuussa pelata Bluesissa kaksi SM-alkusarjan ottelua.

Mitkä asiat ratkaisevat lauantaina alkavan finaalisarjan HPK-Ilves?
- Edelliskauteen verrattuna joukkueet lienevät fressimpiä tässä vaiheessa kautta, viime kaudellahan olivat Olympialaiset ennen finaaleita. Tahtotaso voittaa mestaruus on varmasti kova. Uuden "Tytön" (Aurora Borealis -malja) julkistaminen ennen finaaleita antanee vielä lisämaustetta pelaamiseen. On muuten todella hieno palkinto!

- Täytyy sanoa useiden finaalisarjojen pelaamiskokemuksella, että se mikä minun mielestäni vaakakuppia kallistaa, on sydän. Ehkä vähän pliisusti sanottu, mutta mielestäni joukkue, jolla on enemmän pelaajia jotka pelaavat täydellä sydämellä, voitontahdolla ja hyvässä yhteishengessä, on todella vahvoilla. Joukkue voi olla vahva paperilla, mutta jos ei ole tunnetta, on vaikea voittaa.

- HPK on halunnut finaalipaikkaa ja mestaruutta jo usean kauden ajan, rakentanut organisaatiota sekä joukkuetta hienosti. Ilveksen viime kauden mestaruus taas ruokkinee mestaruushaluja entisestään ja varmasti Eurooppa Cup -voitto toi itseluottamusta joukkueeseen.

Jos ykkös-kakkoskentät kamppailevat tasaväkisesti vastakkain, saattaa näiden ulkopuolelta löytyä yllättäviäkin ratkaisijoita

Mitkä pelaajat nostaisit esille alkavassa finaalisarjassa?
- Mielestäni eräs mielenkiintoinen asetelma tässä otteluparissa on ex-ilvesten Annina Rajahuhdan ja Venla Hovin siirtyminen HPK:n leipiin täksi kaudeksi sekä Saara Tuomisen paluu Ilvekseen.

- Maalivahtipelissä Maija Hassinen on ennakkosuosikki, mutta ilmeisesti myös Ilveksen veskari on pelannut hyvin.

- Vaikka mainitsinkin useita maajoukkuepelaajia tässä asetelmassa, on useissa finaalikamppailuissa tullut esiin se, että joukkueen kolmos-nelosketju näyttelee ratkaisevaa roolia. Jos ykkös-kakkoskentät kamppailevat tasaväkisesti vastakkain, saattaa näiden ulkopuolelta löytyä yllättäviäkin ratkaisijoita ja finaaleissa joukkueen leveys saattaa olla ratkaiseva tekijä.

- Kummassakin joukkueessa on myös erittäin kokeneita pelaajia, jotka syttyvät pelaamaan kevään ratkaisupeleissä ihan eri lailla kuin runkosarjassa. Odottaisin jonkinlaisia temppuja mm. Ilveksen Mari Saariselta ja HPK:n Sanna Lankosaarelta.

Olet nyt