torstai, 28 lokakuu 2010 00:11

HPK "sai mitä tilasi" - avaustappio naisten SM:ssä

Kirjoittanut

Linda Välimäki, Tiia Reima ja Salla Korhonen juhlivat Bluesin 2-0-maalia. HPK:n Susanna Niemelä ei yhdy riemuun.

Blues aiheutti keskiviikkoiltana HPK:lle kauden ensimmäisen tappion naisten SM-alkusarjassa. Loppuluvut Laaksolahdessa olivat espoolaisille 2-0.

- Sitä saa mitä tilaa. Hyvää tässä oli se, että nyt ainakin herättiin, HPK:n valmentaja Jarkko Julkunen laukoi ottelun jälkeen.

Julkusen mukaan valmistautuminen otteluun sujui hyvin, mutta ennusmerkkejä tulevasta oli havaittavissa jo aiemmin.

- Henkilökohtaisissa palavereissa on valiteltu, ettei vastusta oikein löydy. Nyt löytyi.

- Tehtiin pelistä liian monimutkaista ja ikään kuin kokeiltiin, miten voitettaisiin mahdollisimman vähällä. Emme me niin ylivoimaisia ole, ettei jokaista peliä olisi lähdettävä pelaamaan. Ehkä tämä ilta opetti meitä.

Vastustajalle Julkunen antoi tunnustusta.

- Blues pelasi järkevästi. Se puolustaa hyvin ja taistelee. Nimien perusteella Blues ei ehkä ole sarjan taitavin joukkue, mutta se paikkaa paljon taistelullaan.

Blues ja HPK kohtasivat toisen kerran viidessä päivässä. Viime lauantaina HPK oli parempi kotonaan maalein 4-1. Keskiviikon voittonsa myötä Blues kavensi HPK:n etumatkan sarjataulukon kärjessä kahteen pisteeseen.

- Huomenna huilitaan ja viikonloppuna on taas pointsit haussa. Toivottavasti pääsemme maaottelutauolle kuusi pistettä rikkaampina, Julkunen sanoi.

Naisten SM-alkusarjassa pelataan viikonloppuna yhteensä kahdeksan ottelua, joiden jälkeen sarja hiljenee kolmen viikon pituiselle maaottelutauolle.

Blues-HPK -ottelun (2-0) tilastot
• Naisten SM-alkusarjan sivut Finhockey.fi:n tulospalvelussa
• Naisten SM-alkusarjan sarjataulukko
• Otteluohjelma

Linda Välimäki oli illan tehopelaaja - maali ja maalisyöttö. Välimäki on tehnyt pelaamissaan neljässä ottelussa neljä maalia.

Blues-vahti Mari Koivistolle illan nollapeli oli kauden ensimmäinen. Hän otti kiinni kaikki 39 HPK:n laukausta.

HPK:n paras pistenainen ja maalintekijä Annina Rajahuhta laukoi päätöserässä kerran kiekon Bluesin maalin tolppaan. Hänen ainoaksi tilastomerkinnäkseen jäi kuitenkin kahden minuutin rangaistus kampituksesta.

Toisessa erässä syntyi HPK:n maalilla epäselvä tilanne, jossa espoolaiset näkivät kiekon menneen maaliin. Erotuomarit olivat toista mieltä. Tiia Reima kertoi seuraavalla pelikatkolla näkemyksensä tilanteesta erotuomari Markus Leksisille.

Bluesin kapteeni Emma Laaksonen vastustajien piirittämänä. Laaksonen istui avauserässä yhden kaksiminuuttisen.

Salla Korhonen teki Bluesin toisen maalin.

Olet nyt