keskiviikko, 20 helmikuu 2019 12:40

Tässä ovat tämän kauden maalitykit – Katso tilastokooste eri sarjoista

Kirjoittanut
Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen on ollut tällä kaudella hurjassa maalintekovireessä Mestiksessä. Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen on ollut tällä kaudella hurjassa maalintekovireessä Mestiksessä. Riku Laukkanen

Kokosimme kuuden eri sarjan, kolme aikuisten ja kolmen juniorisarjan maalintekijätilastot yhteen. Katso, ketkä pelaajat ovat tällä hetkellä kiinni kauden 2018-19 maalikuninkuuksissa.

Liigassa Kärppien Ville Leskinen on osunut joka toisessa ottelussaan ja takonut 24 maalia. 25-vuotias laitahyökkääjä on kiinni Aarne Honkavaara –palkinnossa viidentenä Kärppä-pelaajana kautta aikojen.

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen johtaa ylivoimaisesti Mestiksen maalipörssiä, kun runkosarjassa on kahdeksan ottelua pelaamatta. Saarelainen on takonut 42 ottelussaan peräti 35 maalia. Kun runkosarjaa on jäljellä vielä kahdeksan ottelua, Kai Nurminen –palkintoa tavoitteleva Saarelainen on tekemässä Mestis-historian maaliennätyksen. Jonatan Tanuksen ennätys kahden vuoden takaa on 40 osumaa.

24-vuotiaan laitahyökkääjän maalintekotahti on ollut kovinta Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sitten kauden 1999–2000. Tuolloin Kärppien Martin Bergeron teki runkosarjassa 40 maalia 45 ottelussaan.

Suomi-sarjassa kakkospaikalla olevan Nokian Pyryn Tomi Wilenius on latonut 38 ottelussaan 30 maalia. Ilveksen juniorikoulun kasvatti on ollut vahva erikoistilanteissa ja osunut niissä 13 kertaa.

Nuorten SM-liigassa Kärppien Eetu Päkkilä teki syyskauden alkusarjassa 21 maalia 34 ottelussa ja oli alkusarjan paras maalintekijä. Kevätkaudella 19-vuotiaan laitahyökkääjän tahti on tiivistynyt, kun 13 ottelua ovat tuottaneet 12 maalia – ja maalipörssin kärkipaikan. Sarjan paras maalintekijä palkitaan Arto Javanainen –palkinnolla.

Pelicansin Julius Vesaaja oli B-nuorten SM-alkusarjan paras maalintekijä 24 osumallaan 30 ottelussa. Kevätkauden loppusarjassa laitahyökkääjä jakaa maalipörssin kakkospaikan kahdeksalla maalillaan. Raimo Summanen –palkinnosta taistellaan vielä useamman pelaajan kesken.

Jokipoikien Rasmus Kuiri on ollut C-nuorten SM-sarjassa hurjassa maalivireessä koko kauden. 15-vuotias Lieksan Hurttien kasvatti osui syyskauden karsintasarjassa 30 ottelussaan 32 kertaa. Kevätkauden 10 parhaan joukkueen SM-sarjassa Kuirin tahti on vain kiihtynyt: 12 ottelussaan hän on tehnyt 19 maalia, kolmanneksen joukkueensa kaikista maaleista. C-nuorten paras maalintekijä palkitaan Keijo Kuuselan mukaan nimetyllä palkinnolla.
 

Olet nyt

Etsi sivustolta