maanantai, 09 maaliskuu 2020 16:32

CSM: Jokerit ja Ilves riepottelivat HIFK:ta – Emil Järventien maalivire kohdallaan

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Emil Järventien ruuti oli kuivaa viikonlopun otteluissa. Emil Järventien ruuti oli kuivaa viikonlopun otteluissa. Riku Laukkanen

C-nuorten SM-sarjassa palattiin tauolta viikonloppuna. Jokerit varmisti runkosarjan voiton. Viikonlopun maalitykkinä vakuutti Ilveksen Emil Järventie.

Perjantain kierroksella KalPa otti puhtaan kotivoiton JYPistä. Topias Hynninen takoi pisteet 2+2 ja venytti pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi (8+5). Milo Marttinen torjui KalPa-maalilla 24 kertaa ja pelasi kauden toisen nollapelinsä.

Jokerien ja Viikinkien yhdistelmäjoukkue kaatoi TPS:n ja katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa. Aleksi Airaksinen oli helsinkiläisten tehomies pistein 2+2 ja katkaisi neljän ottelun pisteettömän putkensa.

Blues kukisti kotonaan Tapparan. Tom Leppä nousi espoolaisten ratkaisijaksi kolmannen erän voittomaalillaan. Osuma oli Lepälle kevätkauden toinen SM-sarjassa.

Helsingin paikallisessa Jokerit takoi 12 maalia HIFK:n verkkoon ja venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi. Hattutempun tehneen Nestor Noivan ohella Jokerien pistenikkareina kunnostautuivat Thomas Mickelsson (2+2), Akseli Kumlin (1+3) ja Julius Kivinen (1+3). Sisu Heikkeri torjui voittopelissään 37 kertaa.

* * *

Lauantaina Ilves vei Tampereen herruuden suurinumeroisella voitolla Tapparasta. Emil Järventie (2+1) teki Ilvekselle tärkeät ensimmäisen ja kolmannen maalin. Ilveksen Mikael Neva torjui voittopelissään 35 kertaa.

Jokerit/Viikingit oli voitokas myös lauantaina hakemalla vierasvoiton JYPistä. Kasper Halttunen kunnostautui JoVin maalitykkinä: tuloksena neljä maalia. Halttunen on takonut kauden 41 ottelussaan jo muhkeat 32 maalia ja 59 pistettä.

Kärpät joutui tiukoille KalPaa vastaan, mutta otti lisäpisteen voittomaalikilpailussa. Kärpille voitto oli seitsemäs peräkkäinen. Niklas Kokko urakoi Kärppien maalilla 45 torjuntaa. Manu Mäkelä onnistui niin varsinaisella peliajalla kuin voittomaalikilpailussakin. Mäkelällä on koossa 43 ottelun jälkeen pisteet 32+29=61.

* * *

Sunnuntain ainoassa ottelussa nousuvireinen Ilves otti viikonlopun toisen rökälevoittonsa latomalla 10 maalia HIFK:ta vastaan. Emil Järventien maalivire oi kohdallaan lauantain tapaan: Järventie teki hattutempun ja kirjasi yhden syöttöpisteen. 14-vuotias laitahyökkääjä on ampunut kauden 34 ottelussaan peräti 29 maalia.

Viikonlopun ottelut

Perjantai 6.3.
KalPa – JYP 6-0
Jokerit/JoVi – TPS 7-3
Blues – Tappara 6-3
Jokerit – HIFK 12-1

Lauantai 7.3.
Ilves – Tappara 8-1
JYP – Jokerit/JoVi 2-6
Kärpät – KalPa 2-1 VL

Sunnuntai 8.3.
Ilves – HIFK 10-2

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta