perjantai, 17 tammikuu 2020 12:00

CSM: Katso lista kauden kovimmista pistenikkareista

Kirjoittanut
TPS:n Aron Kiviharju on ollut kauden tehokkain puolustaja C-nuorten SM-sarjassa. TPS:n Aron Kiviharju on ollut kauden tehokkain puolustaja C-nuorten SM-sarjassa. Riku Laukkanen

Taistelu C-nuorten SM-sarjan kärkisijoista huipentuu maaliskuun puoliväliin jatkuvassa 10 joukkueen ylemmässä jatkosarjassa. Mutta ketkä sarjassa esiintyvistä pelaajista ovat vakuuttaneet koko kauden tehokkuudellaan?

Kokosimme yhteen syyskauden SM-karsintasarjojen ja kevätkauden ylemmän jatkosarjan tilastot. Syyskauden pisteet luonnollisesti painottuvat tässä vaiheessa kautta.

Kauden kovimman maalintekijän titteliä pitää tällä hetkellä TPS:n Samuel Sisik, joka on osunut 34 ottelussaan 29 kertaa. Maaliskuussa 15 vuotta täyttävä slovakialainen pelaa ensimmäistä kauttaan Suomessa ja on myös pistevertailun kärkinimi. Laitahyökkääjä on neljän ottelun maaliputkessa pistein 4+3.

KalPassa pelaava unkarilainen Bence Horvath on pelannut tehokkaan avauskauden  Suomessa. Helmikuussa 16 vuotta täyttävä keskushyökkääjä kahmi syyskaudella syöttöpisteitä, mutta on kevätkauden peleissään kunnostautunut myös maalintekijänä.

Kärppien Aaron Hakala on ollut pistekeskiarvolla mitattuna C-nuorten SM-sarjan tehokkain pelaaja. Maajoukkuepaidassa (U16) tällä kaudella debytoinut keskushyökkääjä iski syyskauden peleissään pisteitä 13 ottelussa peräkkäin.

Puolustajien ylivoimainen pistekärki on ollut TPS:n Aron Kiviharju. Toisen polven kiekkoilija pelasi avausottelunsa C-nuorten SM-sarjassa jo viime kaudella – juuri 13 vuotta täytettyään. Kuluva kausi on tuottanut 34 ottelussa puolustajalle muhkeat 45 pistettä.

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta