Antti Seppänen

Antti Seppänen

HPK:n Miska Ronkainen nousi Nuorten SM-liigan sunnuntain kierroksen ykkösnimeksi. Ratkaisurooleissa olivat myös K-Espoon Veeti Miettinen ja Pelicansin kaadossa kunnostutunut Jukurien maalivahti Eetu Randelin. Tässä kooste sunnuntain avainpelaajista.

Nuorten SM-liigan lauantain kierros ei sisältänyt suurempia yllätystuloksia. Sarjan kärkijoukkueet olivat voitokkaita. Jokerit ja HIFK jatkoivat voittoputkissa. Kärppien Tuukka Tieksola ja Ässien Jami Virtanen vakuuttivat syöttö- ja maalivireillään.

Nuorten SM-liiga jatkui perjantaina täydellä yhdeksän ottelun kierroksella. Joukkueista 10 oli kokoontunut Lappeenrantaan turnausviikonloppuun. Kärkijoukkueista sekä Kärpät että Pelicans kokivat tappion. Illan maalitykkinä kunnostautui HIFK-puolustaja Einari Luhanka. Tampereella vierailleen Sportin Eemil Erholtz palasi takaisin tositoimiin ja suoraan  ratkaisurooliin.

Nuorten SM-liigan alkusarjaa on takana 117 ottelua. Kaikkiaan 13 maalivahtia on onnistunut pitämään yksittäisessä ottelussa maalinsa puhtaana. Nollapelitilaston kärjessä ollaan kolmella nollapelillä.

Yli 40 suomalaispelaajaa hakee paikkaa kirkkaammissa valoissa jääkiekon synnyinsijoilla. Yhdysvaltain yliopistosarjassa kautensa aloittaa 25 pelaajaa. Parikymmentä juniori-ikäluokkien lupausta antaa näyttöjä Kanadan ja Yhdysvaltain junioriliigoissa.

JYPin Jesse Helander johtaa B-nuorten SM-alkusarjan pistepörssiä kuuden pisteen erolla seuraaviin. Syöttöpisteitä kahminut Helander on tärkeä palanen syyskauden tehoketjussa.

Nuorten SM-liigan lauantain kierros tarjosi ison kasan maaleja, kun yhdeksässä ottelussa tehtiin yhteensä 69 osumaa. Peräti viisi pelaajaa vietti kolmen maalin iltapäivää.

Nuorten SM-liigan täydellä perjantaikierroksella nähtiin seitsemän kotivoittoa. Vierasvoittoihin ylsivät vain Jukurit ja KalPa. Illan tehokkaimmat löytyivät Tapparan riveistä; joukkueen ykkösketju oli pitelemättömässä vireessä Sportia vastaan.

Lähes 80 suomalaispelaajaa on tehnyt NHL-sopimuksen alkavalle kaudelle. Kauden kynnyksellä vajaat 40 heistä ovat mukana NHL-kokoonpanossa, loput hakevat vauhtia AHL:stä.

Ässien Antti Tuomisto on ollut Nuorten SM-liigan puolustajien pistepörssin ykkönen syyskuun otteluissa. Nuorten Leijonien MM-ehdokkaisiin kuuluva 18-vuotias Tuomisto on koko pistepörssissä peräti neljännellä sijalla.

Etsi sivustolta