perjantai, 20 tammikuu 2012 10:31

CSM: Loppurutistus alkaa

Kirjoittanut

CSM_SaiPa_kuvituskuva_1486.jpg
C-nuorten SM-sarja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina täysillä sarjakierroksilla. SM-sarjan viimeinen kolmannes on jäljellä, mutta mihin suuntaan joukkueiden kuntopuntarit näyttävät?


Sarjajohdossa oleva Kärpät joutuu tiukimpaan mahdolliseen testiin viikonloppuna. Lauantaina vastassa on sarjakolmonen Jokerit ja sunnuntaina kakkonen Blues. Jokereita vastaan Kärpät on napannut kaksi voittoa, mutta Blues voitti oululaiset kauden avauskohtaamisessa 4-2.

Blues on neljän ottelun voittoputkessa ja voittanut kahdeksasta viime ottelustaan seitsemän. Lauantaina vastassa on Tappara, joka kaatoi viime viikonloppuna Jokerit maalilla.

Jokerit on pelannut viimeisissä viidessä ottelussaan alavireisesti, sillä pistesaldo on karttunut kuudella pisteellä. Samalla Jokerit on jäänyt kärkikaksikosta jo 10 pisteen päähän.

Nelonen JYP on pelannut vahvasti viime kierroksilla, vaikka hävisikin viime viikonloppuna Ilvekselle kotonaan. JYP on koonnut 10:stä viime ottelustaan 22 pistettä. Pistekeskiarvo 2,20 ylittää kauden keskiarvon 1,47 selvästi.

Ilveksen viimeiset kuusi ottelua ovat tuottaneet 11 pistettä ja kolmessa viime ottelussaan Ilves nappasi pisteen sekä Kärpiltä että Bluesilta. Jatkuuko Ilveksen hyvä vire viikonloppuna Lukkoa ja KooKoota vastaan?

HPK:lla on takanaan onnistuneet kaksi viikonloppua, kun joukkue yllätti ensin Kärpät ja perään Jokerit voittomaalikilpailussa. Viime viikonloppuna HPK hävisi jatkoajalla Tapparalle, mutta voitti KooKoon. Pisteitä ropisi siis yhteensä yhdeksän.

Tappara on pelannut ailahtelevasti. Joukkue on haastanut hyvin kärkijoukkueista Kärpät ja Jokerit. Seitsemän viime ottelua ovat tuottaneet 10 pistettä. Näissä otteluissa Tapparan verkkoon on tehty 40 maalia keskiarvolla 5,71, kun alkukauden päästettyjen maalien keskiarvo oli vain 4,17.

Lukon alkukauden hyvät esitykset ovat kuihtuneet viime kierrosten tappiokierteeseen. 11 viimeistä ottelua ovat tuoneet pistesarakkeeseen vain kuusi pistettä, kun alkukauden kahdeksasta ottelusta raumalaiset keräsivät 18 pistettä.

SaiPa/Ketterä on sarjataulukossa yhdeksäntenä, mutta vain viiden pisteen päässä neljäntenä olevasta JYPistä. Vuodenvaihteen molemmin puolin joukkue kukisti kärkijoukkueista sekä Bluesin että Jokerit, mutta nyt takana on neljän ottelun tappioputki.

Kymmenentenä oleva KooKoo paranteli asemiaan tammikuun alun kolmen ottelun voittoputkellaan. Viime viikonloppuna joukkue kärsi kuitenkin tappiot sekä HPK:lle että Jokereille. Viikonlopun JYP- ja Ilves-otteluista lisäpisteet olisivat tarpeen, mikäli kouvolalaiset haluavat säilyttää mahdollisuutensa playoff-peleihin.

Viikonlopun ohjelma:

Lauantai 21.1.
KooKoo - JYP      
Lukko - Ilves     
SaiPa/Ketterä - HPK     
Tappara - Blues     
Jokerit - Kärpät     

Sunnuntai 22.1.
SaiPa/Ketterä - Tappara     
HPK - JYP     
Blues - Kärpät     
Jokerit - Lukko     
Ilves - KooKoo

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta