perjantai, 23 syyskuu 2011 12:04

CSM: SM-karsinnat alkavat viikonloppuna

Kirjoittanut

CSM_Lukko_tuuletus_Reima_Raitanen_Jeffrey_Lawman.jpg
C-nuoret aloittavat kautensa toden teolla viikonloppuna, kun ohjelmassa ovat SM-karsintojen ensimmäiset ottelut.


Alueelliset esikarsinnat käytiin viime viikonloppuna 12 joukkueen kesken ja niistä jatkoon selvisi kuusi joukkuetta. Yhteensä SM-karsinnoissa pelaa 20 joukkuetta neljässä eri lohkossa.

Viiden joukkueen lohkot pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan seuraavien kolmen viikon aikana – viimeiset ottelut pelataan sunnuntaina 16.10. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta selviytyy suoraan SM-sarjaan ja kolmanneksi sijoittuneet pelaavat kahdesta viimeisestä paikasta yksinkertaisen sarjan.

Lohkossa 1 pelaavat Blues, GrIFK, HPK, Pelicans ja TPS. Blues voitti viime kaudella C-nuorten Suomen mestaruuden ja TPS SM-pronssia. GrIFK selvitti tiensä sarjaan eteläisen alueen esikarsinnan kautta.

Lohkon 2 joukkueita ovat Blues-T, Ilves, Jokerit, KooKoo ja Ässät. Ässät sijoittui joukkueista viime kaudella parhaiten, sillä porilaiset pelasivat SM-pronssiottelussa jääden kuitenkin neljänneksi. Blues-T ja KooKoo pelasivat paikan SM-karsintaan esikarsinnasta.

Lohkossa 3 paikoista SM-sarjaan taistelevat HIFK, KJT, Lukko, SaiPa ja Tappara. Lohkon joukkueista Tappara oli viime kaudella runkosarjan voittaja ja saavutti playoffeissa SM-hopeaa. KJT pelasi jatkopaikan esikarsinnoista.

Lohkossa 4 pelaavat Keski- ja Pohjois-Suomen joukkueet: Jokipojat, JYP, KalPa, Kärpät ja YJK/JHT. Viime kaudella menestyneimmät joukkueet C-nuorissa olivat JYP ja Kärpät, jotka ylsivät playoffeissa puolivälieriin. Jokipoikien ja YJK/JHT:n paikka varmistui esikarsinnoissa.

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta