perjantai, 23 syyskuu 2011 14:44

Sisäpiiriraportti: Stanley Cup -sormus testattavana

Kirjoittanut Hessu Tolvanen, 2010–11 Jokerit C2

Jokerit_North_American_Tour_207.jpg
Jokereiden C-nuoret viettivät heinäkuussa ikimuistoisen viikon Pohjois-Amerikassa Toronto Maple Leafsin junioriorganisaation vieraana. Lue Hessu Tolvasen sisäpiiriraportti tapahtumista!


Kaudella 2010–2011 Jokereiden C2-joukkue isännöi viime vuodenvaihteessa Skaneateles Youth Hockey Associationin joukkuetta Helsingissä. Jenkkipojat asuivat perheissämme, ja yhteistä aikaa vietettiin suomalaisten jouluperinteiden ja jääkiekon parissa. Kuluneen kesän heinäkuussa saimme rippileireistä huolimatta joukkueellisen kokoon ja suuntasimme vastavierailulle rapakon taakse. Aikaa ei ollut kuin viikko, ja matkakohteina Toronto, Niagaran putoukset, Skaneateles sekä kruununa kaiken päällä New Yorkin alue.

Torontossa tutustuimme tietysti Hockey Hall of Fameen ja Stanley Cupiin, CN Toweriin, Gretzkyn 99`s -raflaan sekä baseballin ihmeelliseen maailmaan. Jäällä meitä isännöi Maple Leafsin junioriorganisaatio Toronto Marlboros, joka oli aiemmin rankattu Pohjois-Amerikan parhaaksi 96-ikäluokan joukkueeksi – meno oli sen mukaista, ja luulenkin, että näemme vielä joku päivä muutaman vastustajistamme NHL:ssä.

Jokerit_North_American_Tour_208.jpg

Matka jatkui upeiden Niagaran putousten kautta SYHA-joukkueen idylliseen kotikaupunkiin Skaneatelesiin, joka sijaitsee lähellä Syracusea. Joukkueemme asui vieraanvaraisten isäntien perheissä, ja pojat saivat hyvän kosketuksen jenkkiperheiden arkeen viljapeltojen keskellä. Pelit Syracuse Nationalsia ja isäntiä vastaan päättyivät vieraskoreasti voittoihin.

Seuraavaksi kokka kohti etelää ja Manhattania. Vietimme unohtumattomat kaksi päivää ”Ison Omenan” hektisessä arjessa koluten miljoonakaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Seuraavat yöt asuimme Connecticutin puolella Stamfordissa, joka lukeutuu USA:n vauraimpiin alueisiin. Ohjelmassa oli vielä kaksi peliä, joista voitto Westchester Vipersista ja häviö Midfairfield Bluesille, joka oli yhden joukkueemme pojan entinen jengi.

Tässä kohtaa matkaa koimme todellisen bonussektorin, sillä joukkue pääsi kuusinkertaisen Stanley Cup -voittaja Glenn Andersonin jääklinikalle. Anderssonilla on viisi NHL-mestaruutta Edmonton Oilersin riveissä, missä pelasivat myös Jari Kurri, Wayne Gretzky ja Mark Messier. Intensiivisen harkan jälkeen pojat saivat kokeilla Glennin Stanley Cup -sormuksia kameroiden räpsiessä kuvia - todella uskomaton hetki todellisen jääkiekon legendan seurassa!

Viikko oli taputeltu alta amerikkalaisen aikayksikön, ja paluu kotiin oli edessä. Matkan antia pureskellaan vielä pitkään, ja toivottavasti kokemukset näkyvät poikien suorituksissa jäällä kauden aikana. Vaikka useampi pojista pelaa nyt muualla, niin hienot muistot kulkevat koko jengin mukana hamaan tulevaisuuteen!
 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta