maanantai, 17 helmikuu 2020 12:46

B2SM: Kärpille tärkeä voitto K-Vantaasta – Maks Mikkola aloitti ja lopetti maalinteon

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Maks Mikkola juhli maalia ottelussa K-Vantaata vastaan. Maks Mikkola juhli maalia ottelussa K-Vantaata vastaan. Riku Laukkanen

Oulun Kärpät haki sunnuntaina 5–1-voiton Vantaalta B2-nuorten SM-sarjassa. Ennen sunnuntain ottelua sarjassa neljäntenä ollut oululaisryhmä otti kuskin paikan jo ensimmäisessä erässä. Kun erää oli pelattu liki puolet, iski toisen polven jääkiekkoilija Maks Mikkola Kärppien avausmaalin.

– Sain siinä hyvän syötön kenttäkaverilta ja sain laittaa kiekon tyhjään maaliin, Mikkola kertasi osumaansa.

Osuma ei jäänyt Mikkolan ainoaksi, sillä nuorukainen vastasi myös Kärppien viimeisestä, viidennestä maalista. Kokonaisuutena ottelussa Kärpät oli hivenen niskan päällä ja vantaalaisilla oli vaikeuksia päästä vaarallisille tekopaikoille.

– Aika tiukkaa vääntämistä oli, puolustettiin hyvin ja saatiin estettyä kaverin maalit. Tehtiin itse sitten tarvittavat osumat, Mikkola totesi.

Jääkiekko on Maks Mikkolalla veressä, sillä hänen isänsä Ilkka Mikkola on kahdeksankertainen Suomen mestari ja tietää, miten menestytään. Pelipaikka ei ole silti sama, sillä Ilkka Mikkola pelasi uransa puolustajana ja Maks taas on hyökkääjä.

– Joitakin pieniä vinkkejä sieltä tulee, mutta hyökkäyspelaamisen hän ei oikein vinkkejä anna, Mikkola sanoi.

Sunnuntaina vinkkejä ei hyökkäyspelaamiseen ei tarvittu, sillä tulosta syntyi muutenkin. Kärpät kaivoivat ottelusta tärkeän voiton, varsinkin kun vastassa oli sarjakakkonen. Voitto nosti oululaiset kolmanneksi, neljän pisteen päähän Kiekko-Vantaasta.


- Ottelun K-Vantaa–Kärpät tilastotapahtumat tulospalvelussa
- B2-nuorten SM-sarja tulospalvelussa


Maks Mikkola. Kuva: Joni Hildén

Olet nyt

Lisää B2-nuorten SM-sarjan uutisia