sunnuntai, 07 huhtikuu 2019 16:42

”Fiilis on aivan käsittämätön” – Toni Pöysti torjui Ässät Suomen mestariksi

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Mestaruusjuhlat käyntiin! Mestaruusjuhlat käyntiin! Riku Laukkanen

Porin Ässät vei B2SM-sarjan Suomen mestaruuden sunnuntaina Kärppiä vastaan 2–0-voitolla. Ottelun yksi ratkaiseva tekijä seisoi porilaisten maalinsuulla, kun 16-vuotias Toni Pöysti torjui nollapelin.

– Fiilis on aivan käsittämätön. Aivan ei pysty avaamaan tätä tunnetta vielä, kun peli on vasta päättynyt, mutta nyt on todella hyvä olo, Pöysti fiilisteli.

– Hieno peli ja taisteltiin todella hyvin. Kyllä me tänään ansaittiin tämä voitto. Puolustettiin sen verran hyvin.

Ässät onnistui Pöystin johdolla pitämään 300 maalia kauden aikana tehneen oululaisjoukkueen nollilla ratkaisevassa finaaliottelussa.

– Mielestäni se joukkue voitti, kumpi halusi sitä voittoa enemmän. Tänään puolustettiin hyvin. Ei se välttämättä kaunista ole, mutta taisteltiin ja puolustettiin miehekkäästi, niin se ehkä ratkaisi tämän, Pöysti mietti.

Tilastoja kun katsoo, on havaittavissa se, kuinka Ässien peli on kauden mittaan kehittynyt ja siitä on kasvanut voittava joukkue. Samoilla linjoilla on myös Ässien parhaana pelaajana finaalisarjassa palkittu Toni Pöysti.

– Parannettiin kauden mittaan peliä todella paljon. Varsinkin puolustuspeliä. Hyökkäyspeli on ollut koko kauden todella hyvää ja nyt puolustuspelikin parani loppukautta kohden, Pöysti totesi.

Toni Pöystin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ratkaisevan finaaliottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
B2SM:n pudotuspelit tulospalvelussa

 

Olet nyt

Lisää B2-nuorten SM-sarjan uutisia