sunnuntai, 02 huhtikuu 2017 17:29

B2SM // Banzuzi ja Aalto johdattivat HIFK:n mestareiksi - ”Taisteluvoitto”

Kirjoittanut Petteri Ikonen

Helsingin IFK kesti sunnuntaina pelatussa B2-nuorten SM-sarjan loppuottelussa Tampereen Ilveksen lähes kolme erää kestäneen rynnistyksen ja juhli lopulta Suomen mestaruutta.

Ilves kilautti loppuottelussa kaksi kertaa maalirautoja ja vyörytti armottomasti HIFK:n maalille, mutta helsinkiläiset kestivät maalivahti Eric Banzuzin (49 torjuntaa) johdolla.

Kun Ilves ei viimeistellyt omista paikoistaan, HIFK rokotti paikan saatuaan. Hyökkääjä Joona Aalto ohjasi 1-0-johtomaalin päätöserän loppupuolella, ja tämä jäi myös voittomaaliksi.

 

Joona Aalto tuuletti villisti mestaruusmaaliaan.

 

- Todellinen taisteluvoitto. Ilves oli meitä vahvempi monella osa-alueella. Tästä joukkueesta löytyi sydäntä taistelemaan, HIFK:n päävalmentaja Nemo Nokkosmäki tuumi.

- Banzuzi oli tänään maalilla aivan huikea, Nokkosmäki jatkoi.

Lauantaisessa välierässä HIFK oli alakynnessä kolmannessa erässä, mutta joukkue taisteli loppuottelupaikan KalPan kustannuksella.

- Eilen oli tosi tahmea peli, ja energia löytyi tähän loppuotteluun pojista itsestään. Pistin pojat pitämään omia palavereita ja miettimään, mitä me oikeasti halutaan tältä kaudelta, Nokkosmäki kertasi menestysreseptiä.

Kolmannessa erässä Ilveksen paineen alla HIFK kuormitti kärkiketjujaan. Ykkösketjun Joona Aalto (1+0), Lassi Vitali (0+1) ja Juuso Hyttinen (0+1) järjestelivät ratkaisumaalin.

Heidän lisäkseen vastuuta sai runsaasti myös kakkosketju, jossa Aleksi Järvisalon laitahyökkääjinä pelasivat kapteeni Anton Korhonen ja Jaakko Innanen.

- Uskomattomat mietteet. Tiukka peli, ja pystyttiin vielä voittamaan. Vähän alkoi väsymys painamaan, mutta tosi kiva oli pelata, Korhonen tunnelmoi.

- Saimme ohjeen, että pelataan omaa peliä ja ei lähdetä roiskimaan, Anton Korhonen kertasi päävalmentaja Nemo Nokkosmäen toisella erätauolla antamia ohjeita.

Ottelun HIFK-Ilves kaikki tilastotapahtumat

 

Jääkiekkoliiton valtuuston varapuheenjohtaja Heikki Kontsas palkitsi HIFK-vahti Eric Banzuzin finaaliottelun parhaana pelaajana.

 

 

Olet nyt

B2-nuorten SM-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta