sunnuntai, 03 huhtikuu 2016 17:58

Final Four // KalPa B2-nuorten Suomen mestariksi - ”Ei lannistuttu missään vaiheessa”

Kirjoittanut
Kultaa: KalPa! Kultaa: KalPa! Pasi Mennander

Kuopion KalPa voitti sunnuntaina Espoossa pelatussa B2-nuorten SM-sarjan loppuottelussa Blues EKS:n maalein 4-3, ja kuopiolaisjoukkue saavutti SM-kultaa.

Äärimmäisen tasaisessa loppuottelussa KalPa tarttui kolmannessa erässä SM-kultaan Miska Hattusen tekemällä alivoimamaalilla.

Blues EKS lopetti juhlat nopeasti, kun Joona Melametsän laukaus kimpoili KalPan puolustajien kautta kuopiolaisten verkkoon vain hetki johto-osuman jälkeen. Varsinaisella peliajalla lisäosumia ei nähty, ja 3-3-tilanteessa mentiin jatkoerään.

KalPan sankariksi nousi Kasperi Niskanen, jonka laukaus livahti pompun kautta Blues EKS:n maaliin.

- Hyvä fiilis on nyt, ja me ei lannistuttu missään vaiheessa. Välillä oli haastavia hetkiä, mutta hyvän joukkuehengen avulla selvittiin kaikesta, KalPan kapteeni Konsta Peiponen kiitteli.

Kuopiosta oli saapunut Espooseen pari bussilastillista KalPan kannattajia, ja myös kannattajajoukkojen välinen kilpailu päättyi kuopiolaisten eduksi.

- Tämähän oli vähän kuin olisi kotihallissa pelannut, koska saimme osaksemme paljon kannustusta. Muun muassa äiti ja isä olivat katsomassa peliä.

- Nyt lähdetään Kuopioon, mutta huomenna on edessä paluu arkeen fysiikan kokeen muodossa, urheilulukiota käyvä Peiponen mietiskeli.

KalPan päävalmentaja Mikko Miettinen peräänkuulutti joukkueensa yhtenäisyyttä ja luottoa omaan tekemiseen.

- Kolme kertaa pelattiin pudotuspelien aikana jatkoerä, ja joka kerta voitettiin. Se kertoo paljon tästä joukkueesta, Miettinen hymyili.

- Usko ja luotto omaan tekemiseen olivat koko ajan kovalla tasolla, ja siksi pystyimme selviytymään vaikeuksista ja kääntämään tiukat ottelut eduksemme.

KalPa lähti pelimatkalle jo perjantaina, ja joukkue yöpyi Vierumäellä. Lauantaina välieräottelussa kuopiolaiset nousivat kahden maalin takaa tasoihin Tapparaa vastaan, ja KalPa voitti ottelun lopulta jatkoerässä.

Ensimmäinen jatkoerävoitto tuli maanantaina ratkaisevassa puolivälieräottelussa HPK:ta vastaan.

Sunnuntaina loppuottelun jatkoerässä luistin alkoi jo painaa, mutta KalPan pelaajilta löytyi vielä ratkaiseva voima, jonka avulla mestaruus irtosi.

- Tämä oli pitkä viikonloppu, ja pelaajista oli jo aistittavissa väsymystä. Kun pelataan kerrasta poikki -menetelmällä, täytyy olla hereillä koko ajan, ja se kuormittaa pelaajia. Hyvin pojat kuitenkin jaksoivat vääntää loppuun asti, Miettinen päätti.

 

Olet nyt

B2-nuorten SM-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta