maanantai, 08 huhtikuu 2019 00:03

BSM: Jokerien mestarijoukkueen päävalmentaja Mika Niskanen: ”Tuo on huikea joukkue”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
BSM: Jokerien mestarijoukkueen päävalmentaja Mika Niskanen: ”Tuo on huikea joukkue” Riku Laukkanen

Jokerien B-junioreiden päävalmentaja Mika Niskanen oli iloista miestä Helsingin Jäähallin kaukalossa, kun Suomen mestaruus oli ratkennut helsinkiläisille 3–2-numeroin jatkoajalla. We are the Championsin soidessa Niskanen vuodatti kehuja joukkueelleen.

– Kyllähän tuo peli osoitti sen, että tuo on huikea joukkue. Olimme kaksi maalia edellä ja kaveri tulee tasoihin eikä me hätkähdetty ollenkaan. Jatkoerässä tehdään vielä voittomaali, niin onhan tuo nyt ihan huippujengi, on ollut sitä koko kauden, Niskanen kehui.

Jokerit ei luovuttanut, vaikka koki suuren pettymyksen lauantaina finaalisarjan toisessa osaottelussa. Joukkue lähti yön yli nukuttuaan uuteen nousuun ja osoitti kentällä olevansa mestaruuden arvoinen. Kärpät kävi koettelemassa, mutta joukkue kesti siitä huolimatta.

– Kyllähän me pelattiin joukkueena hyvin. Rummutettiin koko ajan neljällä kentällä. Kyllä me jaksettiin, jaksettiin ja uskottiin siihen, että palkinto tulee. Olimme kärsivällisiä, vaikka oli heikkoja hetkiä ja Kärpät pyöritti. Silti me jaksettiin uskoa siihen, että se mestaruus tulee, Niskanen totesi.

Kolmas ottelu oli vähän kuin toisinto koko finaalisarjasta. Ensin Jokerit vie, sitten Kärpät ottaa vetovastuun ja lopulta ratkaisu tulee Jokereiden pelaajan lavasta.

– Sanoin pojille, että tällainen kolmen pelin sarja kestää yhden häviön. Se tappio tuli eilen. Jokaisen piti nollata peli ja lähdettiin tähän päivään puhtaalta pöydältä. Tiedän, että heitä otti päähän niin paljon ja olin todella pahoillani heidän puolesta. Sieltä he nousivat, sieltä ne tuli taas, montusta ylös, Niskanen fiilisteli.

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia