sunnuntai, 10 maaliskuu 2019 14:52

Jokerit varmisti Blues-voitolla sijoituksensa BSM:n runkosarjassa – "Tämä oli meille hyvä voitto"

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Samuel Helenius. Samuel Helenius. Joni Hildén

B-nuorten SM-sarjassa toisena oleva Jokerit kaatoi perjantaina Espoossa Bluesin 5-1. Helsinkiläisseuran riveissä pelasi pelaaja, jolla oli hyvin tutunoloinen nimi. Selässäkin oli tuttu numero 14. Hetken piti miettiä, että oliko tehnyt paluun 2000-luvun alkuvuosiin ja SM-liigaan, jolloin Sami Helenius pelasi Jokereissa.

– Silloin tällöin saan kuulla nimestä. Alkukaudesta sai kuulla enemmän, mutta nykyään siitä kuulee enää harvemmin, Samin poika Samuel Helenius kertoi.

Kokoakin 16-vuotiaalla Samuelilla on melkein yhtä paljon kuin isällänsäkin, 190 senttiä, kun taas Sami-isän pituus on 196 senttiä. Vaikka kiekkotaustaa isältä löytyy ja myös valmennuskokemusta, niin vinkit ovat jääneet vähiin.

– Aika vähän tulee neuvoja, ei juuri yhtään, Samuel totesi.

Pelipaikkakin on isällä ja pojalla hieman eri, sillä Sami tunnettiin parhaiten puolustajana. Samuel taas pelaa Jokereiden B-junioreissa neloskentän keskushyökkääjänä. Perjantaina hän oli joukkueensa nuorin pelaaja, mutta oli yksi tehokkaimmista pelaajista maalilla ja yhdellä syötöllä.

– Siinä maalissa pääsin hyvin läpi. Täytyy antaa isot propsit pakeille hyvästä avauksesta, Samuel kertasi osumaansa.

Jokereille voitto Bluesista merkitsi lopulta kakkospaikan varmistamista pudotuspeleihin lähtiessä. Ero kolmantena olevaan KalPaan kasvoi 15 pisteeseen eikä kuopiolaiset pysty sitä saavuttamaan. Kärjessä Oulun Kärpät on myös tavoittamattomissa, joten Jokereiden kohtalona on jääminen toiseksi runkosarjan jälkeen.

– Meillä on uusi jengi ja A:sta oli tullut myös pelaajia varmistamaan pudotuspelipaikan. Tämä oli meille hyvä voitto, Helenius mietti.

Paikallispelit jatkuvat Jokereilla sunnuntaina, kun se kohtaa pudotuspelien karsintapaikasta taistelevan HIFK:n Oulunkylässä.

Samuel Heleniuksen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Blues-Jokerit tilastotapahtumat tulospalvelussa
B-nuorten SM-sarjan taulukko

 

Samuel Helenius. Kuva: Riku Laukkanen

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia