lauantai, 07 huhtikuu 2018 17:43

BSM: HIFK nousi tasoihin ja lopulta mestariksi Finnair Final Fourissa

Kirjoittanut
HIFK:n mestarijoukkue. HIFK:n mestarijoukkue. Mika Kylmäniemi

HIFK on B-nuorten Suomen mestari 2018. Helsinkiläisjoukkue kukisti loppuottelussa Tapparan 4-3 ja varmisti helsinkiläisseuralle ensimmäisen B-nuorten Suomen mestaruuden vuoden 2010 jälkeen.

Tappara johti Tampereella järjestetyssä Finnair Final Fourissa loppuottelua maalein 3-0, mutta HIFK kampesi tasoihin kolmannessa erässä. Rasmus Heljanko viimeisteli voittomaalin pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

- Tämä oli hieno juttu, että voitimme mestaruuden. Kausi oli aikamoista vuoristorataa, kun voitimme otteluita ja sitten hävisimme kymmenen ottelua peräkkäin. Eikä tämä loppuottelukaan mennyt helpoimmalla tavalla, Heljanko tuumi.

Tappara karkasi maalintekijöinään Kasper Simontaival, Patrik Puistola ja Viljami Nieminen. Konsta Hirvonen teki toisen erän lopussa HIFK:lle 1-3-kavennuksen, ja kolmannessa erässä Eppu Karuvaara ja Marcus Kallionkieli viimeistelivät puolen minuutin välein.

- Sanoin joukkueelle erätauolla, että kukaan ei usko meidän voittavan. Sanoin, että meidän pitää uskoa voittoon. Se on iso voimavara, kun koko joukkue, pelaajat, valmentajat ja huolto uskovat hommaan, HIFK:n päävalmentaja Kimmo Kuhta sanoi mestaruuden ratkettua.

HIFK kukisti pudotuspelien villi kortti -kierroksella ikäluokan viime vuoden Suomen mestari KalPan voitoin 2-1 ja puolivälierissä viime vuoden hopeamitalistin Bluesin voitoin 2-0. Perjantaina Finnair Final Fourin välierässä HIFK nuiji Kärpät maalein 8-3.

Loppuottelussa Rasmus Heljanko käytti paikkansa, kun hän sellaisen sai. Yleisö odotti jo jatkoaikaa, mutta Heljanko ratkaisi varmasti.

- Ajattelin, että teen maalin ja tällä kertaa onnistuin. Tiesin heti minkä ratkaisun teen, kun paikka aukesi, maalivahdin längistä kiekon verkkoon upottanut Heljanko iloitsi.

Kuhta luotsasi HIFK:n C-nuoret mestareiksi vuosi sitten. Kaksi vuotta sitten C-nuoret voittivat myös kultaa, joten noista joukkueista oli hyvä muodostaa runko tälle kaudelle B-nuoriin.

- Ihan mielettömät fiilikset. Finaali oli niin kaksijakoinen kuin voi vain olla. Olimme tosi vajaana alussa ja emme päässeet pelin päälle. Emme saaneet näkymään pelissä niitä juttuja, jotka ovat olleet pinnalla pudotusopeleissä. Onneksi ne asiat löytyivät pelin edetessä. Tämä tuntuu nyt vieläkin makeammalle, kun nousimme voittoon, Kuhta pohdiskeli.

HIFK:n kultamitalistit:

Pelaajat:

Berg Peik
Etelätalo Otto
Haapanen Antti-Eemeli
Heljanko Rasmus
Herrala Miika
Hirvonen Konsta
Kallionkieli Marcus
Kalliokoski Juho-Veikka
Kangasniemi Okko
Karuvaara Eppu
Kiiski Eero
Korhonen Anton
Kukka Eetu
Laatikainen Nuutti
Lentämäki Matias
Lepistö Leevi
Lundell Anton
Nordgren Niklas
Piiroinen Kari
Pitkänen Kasper
Rannisto Jasper
Rindell Axel
Risikko Henri
Sedoff Christoffer
Sillanpää Joonas
Still Christopher
Tikkanen Henrik
Tilli Tuomas
Turunen Roope
Vehkaluoto Kalle
Viinikka Benyamin
Vitali Lassi
Von Koskull Samuel

Toimihenkilöt:

Kuhta Kimmo, päävalmentaja
Lindström Timo, maalivahtivalmentaja
Nuorlahti Santeri, joukkueenjohtaja
Repo Teemu, huoltaja
Skinnari Juha, huoltaja
Toivonen Niko, valmentaja

 

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta